Apunt Menorca La comèdia 'The Gagfather' arriba al Teatre Principal de Maó

La comèdia ‘The Gagfather’ arriba al Teatre Principal de Maó

La companyia de teatre Yllana arriba a Menorca per oferir dues representacions del seu darrer espectacle, The Gagfather, al Teatre Principal de Maó. Serà el pròxim 24 d’octubre a les 20 hores, i el dia 25 a les 19 hores.

The Gagfather és una comèdia esbojarrada, que la companyia descriu com ‘un divertidíssim viatge als baixos fons i als més baixos instints’. Una banda de mafiosos disfressats de pallassos trafiquen amb droga per la ciutat i la policia els intenta atrapar sense gaire sort. Concebuda com un homenatge al cinema negre, es tracta d’una història de gàngsters i policies de caràcter satíric. Una reflexió sobre el bé i el mal no exempta de crítica social, i que apunta a la corrupció dels poders fàctics, com la mateixa policia o l’Església.

Teatre gestual

Com és marca de la casa de la companyia, es tracta d’un espectacle de teatre gestual, sense paraules, amb un ús brillant dels efectes especials i del vestuari, i amb una banda sonora molt treballada. Una obra plena de personatges grotescos i construïda a base d’una successió de gags molt negres, amb alguna escena que fins i tot s’apropa al gore. L’obra està protagonitzada per Fidel Fernández, Luis Cao, Juan Fran Dorado i Joni Elias, quatre actors que interpreten vuit personatges.

La companyia Yllana va néixer l’any 1991 com una companyia de teatre gestual, i al llarg d’aquests anys ha produït més de vint espectacles teatrals i ha guanyat nombrosos premis. Les dues representacions del Teatre Principal seran una bona ocasió per veure una companyia que s’ha convertit en un referent de l’escena teatral espanyola. Dues hores trepidants, plenes d’acció i amb grans dosis d’humor.