Apunt Menorca 'Adrià, un torero català', per la companyia José Delfín Serra

La companyia José Delfín Serra representa ‘Adrià, un torero català’

La companyia de teatre José Delfín Serra, amb seu a Ciutadella, gira aquests dies per Menorca amb l’obra Adrià, un torero català, comèdia escrita per la dramaturga i poetessa Assumpta González i profusament representada al circuit teatral català. L’estrena va tenir lloc el passat 14 de gener al Teatre del Casino 17 de Gener, on s’hi van celebrar tres funcions més. Després, el 24 de gener, es va traslladar a l’Auditori de Ferreries i ara és el torn del Teatre Principal de Maó, on es representarà aquest dissabte, 13 de febrer, a les 19 hores.

L’argument de l’obra és el següent: L’Adrià vol ser torero i tota la seva família va de revolta. El pare, la mare i, sobretot, el seu oncle, que és l’entès en la matèria. Uns a favor i altres en contra. El que passa és que hi ha un petit problema: són les banyes dels toros! Cada vegada que l’Adrià s’ha posat davant d’una vedella, la rebolcada ha estat cosa seriosa. Però, per fi, el dia de l’alternativa arriba. Ara és l’hora de la veritat. S’ha de vestir de torero i sortir a la plaça on l’espera un toro dels de debò.

Autora teatral i poetessa
Assumpta González (Borriana, 1917) fundà l’Escola d’Art Dramàtic de l’Orfeó de Sants i, des del 1958, dirigí la del Centre Catòlic de Sants. Ha publicat i estrenat les obres De més verdes en maduren (1970), Arribaré a les set… mort! (1972), El crit del cel (1973), El passadís de la mort (1978), Tots en tenim una (1983), Nina i els altres (1986), El venedor de ‘coca’ (1989), Adrià, un torero català (1990), Enigma d’una mort (1991) i En Narcís s’ha tornat boig! (1996), entre d’altres. Com a poetessa ha conreat una poesia intimista: Engrunes del cor (1973) i Records que parlen (1984).