Apunt Menorca Presentació de 'No nos dejan ser niños' - Apunt Menorca

La Menorca més negra. Presentació de la novel·la ‘No nos dejan ser niños’

El pròxim 27 de març es presentarà al Cercle Artístic de Ciutadella el llibre No nos dejan ser niños (Ediciones B), de l’escriptor català Pere Cervantes. Es tracta d’una novel·la negra ambientada a l’illa de Menorca, que no para de circular pels festivals de narrativa policíaca del país i està despertant un gran interès entre els lectors.

Menorca sovint és vista com una illa paradisíaca en la qual no passa mai res, un oasi de tranquil·litat i platges de sorra blanca enmig del Mediterrani. És per això que sobta que un escriptor es decideixi a situar-hi l’acció d’una història criminal. Aquest fet, però, l’hem d’emmarcar en la tendència actual a deslocalitzar les trames de la novel·la negra, i situar-les fora dels escenaris més típics del gènere, com les grans ciutats. Amb aquest llibre, Pere Cervantes demostra que els bells paratges de Menorca també poden tenir un vessant fosc i misteriós.

La novel·la està protagonitzada per María Médem, una agent de policia que es reincorpora al seu lloc de feina a Ciutadella després de ser mare, i es troba sobre la taula l’assassinat en estranyes circumstàncies de dues dones sexagenàries. Per resoldre el cas, Médem haurà de conciliar la investigació amb una maternitat acabada d’estrenar, i marcada per les absències per motius laborals del marit i per una relació més que conflictiva amb la sogra.

Una forta sentor a menta verda, la cançó No nos dejan ser niños de Raphael sonant repetidament a l’ordinador de les víctimes i un ordre minuciós que es repeteix a totes les estances dels llocs del crim, són els punts de partida d’una investigació en la qual Menorca té una presència important. Al llarg del llibre veiem desfilar llocs emblemàtics de Ciutadella i Maó, com el Castell de Sant Nicolau, Sa Caleta, Es Murtar, el desaparegut bar Es Molí, l’Imperi o Can Lluís.

Pere Cervantes, a més d’escriptor, és subinspector de la Policia Nacional i cap del Grup de Delictes Tecnològics de Castelló de la Plana, i aquesta experiència fa que la novel·la respiri autenticitat, ja que es nota que coneix la matèria primera amb la qual treballa. L’autor va decidir d’ubicar la trama del llibre a Menorca després d’unes vacances a l’illa, durant les quals mentre tothom gaudia del sol i la platja ell s’imaginava intrigues i crims. I és que no tot és idíl·lic a Menorca…