Apunt Menorca La mestria de Marco Mezquida sonarà al Teatre Principal de Maó

La mestria de Marco Mezquida sonarà al Teatre Principal de Maó

Marco Mezquida, un dels pianistes més brillants del panorama actual, actuarà el proper 2 de maig al Teatre Principal de Maó en el marc de les IX Jornades d’Instituts Històrics que enguany, coincidint amb la commemoració del 150è aniversari de l’IES Joan Ramis i Ramis, se celebren a Maó.

Amb només 27 anys, Mezquida compta amb una immillorable reputació en el món del jazz contemporani, una reputació reafirmada per un palmarès envejable en què destaquen tres premis de músic de l’any concedits per l’Associació de Músics de Jazz i Moderna de Catalunya.

La carrera de Mezquida és, certament, intensa, com ho prova el fet que hagi editat ja més de trenta àlbums per a segells tan prestigiosos com Fresh Sound New Talent i Quadrant Records o que hagi compartit escenari amb figures com David Xirgu, Sílvia Pérez Cruz, Ginesa Ortega, Víctor de Diego i Herb Robertson.

El seu pas per sales i prestigiosos festivals d’arreu ha deixat una reguera d’excel·lents crítiques musicals que palesen l’indiscutible talent del jove pianista maonès.

D’ell s’ha dit que té “una sensibilitat especial per detectar la bellesa i fer-la present a l’espectador”, que “és un mestre de la pulsació” i “un prestidigitador”, que controla com pocs el ritme intern de la música i que com pocs sap transitar de la intensitat a la delicadesa -i al revés- amb la destresa de qui demostra tenir la capacitat innata per remoure emocionalment qui l’escolta.

La paleta de Mezquida, riquíssima en influències i matisos, viatja per infinitat d’estils musicals amb l’única finalitat de tocar l’espectador, d’acaronar-lo unes vegades i sacsejar-lo altres. Marco Mezquida és expressió pura.