Apunt Menorca La Mola estrena el musical 'Leyendas' - Apunt Menorca

La Mola estrena el musical ‘Leyendas’

Cordial Hoteles estrena aquesta setmana Leyendas, un musical inèdit de petit format ideat pel cantant i compositor Cris Juanico amb motiu del desè aniversari de l’empresa al capdavant de la gestió de la Mola, una efemèride que simbolitza també la recuperació i conversió del recinte fortificat en un espai d’ús turístic i cultural.

Juanico, autor de totes les peces i responsable de la direcció musical, lidera un equip multidisciplinari que completen la periodista i guionista Dolors Boatella; el ballarí i coreògraf Joan Taltavull que, a més de donar vida a un dels personatges, s’ha fet càrrec de la direcció d’escena; els intèrprets i cantants Clara Gorrias i Marc Ribó; i el guitarrista Quim Ribó.

Leyendas, el musical de la Mola

El fil narratiu de Leyendas es mou entre els límits de la realitat i la ficció. Assistim a la reaparició de dos personatges històrics, gairebé mítics, com són Lord Nelson i Barba-rossa, tots dos amb vincles forts amb el port i la ciutat de Maó. Les situacions més divertides es desencadenaran quan entrin en contacte amb Emma, una jove guia turística de la fortalesa de la Mola, i passat i present s’entremesclin.

Tot en aquest musical és nou, des de les composicions, creades expressament per a l’obra, com el guió i la posada en escena. Joana Català, gerent de Cordial Hoteles, explica el per què d’aquesta aposta: “A principis d’any ja vam constituir l’Associació Cultural Cordial Cultura Menorca amb la voluntat de donar un pas més en el nostre compromís en la divulgació cultural i la gestió del patrimoni històric de Menorca. Aquest musical no deixa de ser fruit d’aquest compromís”.