Apunt Menorca La música experimental de Julia Kent sonarà a Maó

La música experimental de Julia Kent sonarà a Maó

Coneguda internacionalment com a part indissoluble del grup Antony & The Johnsons, amb qui va enregistrar els excel·lents I am a bird now (2005) i The crying light (2009), i ex membre de Rasputina, la canadenca Julia Kent és també una violoncel·lista d’una llarga i prolífica trajectòria, que inclou enregistraments propis i col·laboracions amb artistes i formacions com Angels of Light, Devendra Banhart, Rufus Wainwright, Ryan Adams, Rasputina o Saúl Zonana.

L’any 2007 Julia Kent va publicar el seu primer disc en solitari, Delay, realitzat només amb el seu violoncel, sense veu, i enregistrat entre interminables gires i viatges. I això es nota! I és que el disc està gestat durant les llargues hores d’espera en aeroports dels més recòndits racons del món. Un violoncel lligat a l’esquena i aïllat en un espai públic. Last Day in July (2010), Green and Grey (2011) i Character (2013) són els darrers treballs que ha editat.

Julia Kent també és reconeguda per les seves composicions per a cinema, teatre i dansa. Entre els títols que compten amb els seus arranjaments destaquen el documental The boxing girls of Kabul, els curtmetratges Birthplace i Oasis, les peces teatrals Mamma Schiavona i The shape she makes i l’espectacle de dansa Grass, de Jennifer Muller.

Es Claustre ens brinda una nova oportunitat de veure aquesta gran violoncel·lista en directe a Menorca. La primera va ser l’any 2011, dos dies després que actués al Primavera Sound. Poseu aquest concert a la vostra agenda. No us decebrà.