Apunt Menorca La poesia mallorquina emergent viatja a Menorca

La poesia mallorquina emergent viatja a Menorca

Tres de les veus poètiques més notables de Mallorca es faran escoltar aquest dissabte a la llibreria vaDllibres de Ciutadella. Pau Vadell, Jaume C. Pons Alorda i Lucia Pietrelli ens oferiran un tast dels seus darrers llibres en un acte que durà per títol #PoesiaVersPassió.

Pau Vadell (Calonge, 1984) és poeta i traductor. La seva obra, malgrat la seva joventut, és rica i extensa. El primer recull, Quan salives, va sortir el 2005 i des d’aleshores ha publicat onze llibres més, el darrer dels quals és Traït (Editorial 3i4, 2015). Membre fundador del col·lectiu Pèl Capell, ha coeditat l’antologia Pedra foguera, antologia de poesia jove dels Països Catalans i ha participat a centenars de recitals arreu del país i també a Alemanya, Sèrbia, Croàcia, Mèxic i Itàlia. Va rebre el Premi de Poesia Josep Maria López Picó per Convit al silenci. A més, està al capdavant de l’editorial de recent creació AdiA Edicions.

Una trajectòria semblant ha seguit Jaume C. Pons Alorda (Caimari, 1984). És, com Pau Vadell, escriptor, poeta i traductor. De la seva producció destaca Cilici (2008), obra amb la qual va aconseguir el Premi Ciutat de Palma – Joan Alcover de Poesia en Català i el Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel, i el seu darrer llibre Tots els sepulcres (LaBreu Edicions, 2015), que recull la trilogia formada per Els estris de la llum (2009), Cilici (2009) i Carn vol dir desaparicions (2010). De la seva faceta de traductor destaca la traducció de Fulles d’herba (Edicions 1984, 2014), l’obra cim de Walt Whitman, que li valgué el Premi Cavall Verd i el Premi Crítica Serra d’Or.

La tríada la completa Lucia Pietrelli (Candelara – Itàlia, 1984), escriptora, poeta i traductora italiana en català. Com Vadell i Pons Alorda, Pietrelli compta amb un interessant bagatge en el món de les lletres. És autora, entre d’altres, dels llibres de poesia Fúria (La Cantàrida, 2010), Violacions (Moll, 2011) i Ortigues (Editorial Pau Vadell Vallbona, 2015), a més de les novel·les Nissaga (Moll, 2013), Qui ens defensarà (Lleonard Muntaner, 2014) i Cadenes (Edicions 62, 2015), amb la qual obtingué el Premi Joanot Martorell de Narrativa.