Apunt Menorca 'La Vall i el temps', obra pòstuma d'Àngel Mifsud

‘La Vall i el temps’, obra pòstuma d’Àngel Mifsud, es presenta a Ciutadella

Aquest dissabte a les 18.30 h es farà a la llibreria vaDllibres, a Ciutadella de Menorca, la presentació del llibre La Vall i el temps d’Àngel Mifsud, publicat recentment per l’editorial valenciana La Xara Edicions. En l’acte intervindran Fina Salord, presidenta de l’Institut Menorquí d’Estudis i companya de Mifsud, i l’historiador Miquel Àngel Limón.

Àngel Mifsud Ciscar (Tavernes de la Valldigna, 1954 – Maó, 2012) era llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València i catedràtic de Llengua Catalana i Literatura. Va treballar com a professor a Catalunya i a Menorca, on va arribar el 1994 i on va dur a terme una important obra investigadora i divulgadora. Cap de la Secció de Llengua i Literatura de l’Institut Menorquí d’Estudis, va editar diferents obres i va fer estudis d’història de la llengua, sociolingüística, onomàstica i crítica literària, a més d’assaigs polítics dins les obres col·lectives La gran desil·lusió. Una visió crítica de la Transició als Països Catalans (2005), Països Catalans, en plural (2005) i El nacionalisme progressista a les Illes Balears (2010).

Mifsud va escriure La Vall i el temps entre el 1989 i el 1994. Es tracta d’un estudi sobre la Valldigna, d’on ell era originari, en què es barregen història, anàlisi lingüística i una aproximació a l’evolució experimentada pel valencià en aquest territori. Com afirma l’historiador Antoni F. Grau Escrihuela en el pròleg de l’obra, aquest llibre “més que certeses, planteja interrogants, la qual cosa contribueix a avançar i, alhora, revisar -i per això mateix- a fonamentar el que se suposa ben assolit”. Un llibre que ens aproxima de forma planera a la història i a la llengua de la Valldigna i alhora ens planteja qüestions universals.