Apunt Menorca L'editorial Arrela proposa un Fosquet Literari a Fornells

L’editorial Arrela proposa un Fosquet Literari a Fornells

Publicar un llibre pot ser un final però per a l’editorial menorquina Arrela és un principi: un motiu per continuar creant, per pensar, per debatre, per enriquir-nos, per dinamitzar culturalment. N’és una bona mostra el Fosquet Literari que ens proposa aquest dimecres a Fornells a partir de dos llibres: I si passa, què ens passa? i Geografies del vent.

L’acte començarà a les 19.30 hores amb la presentació i posterior tertúlia al voltant d’I si passa, què ens passa?, el volum d’autoria col·lectiva en què trenta-tres autors illencs reflexionen sobre les possibles conseqüències per a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera d’una hipotètica independència de Catalunya.

El llibre s’ha presentat ja a Mallorca i a Eivissa, però Arrela encara no ho havia fet a casa. Ho farà en companyia de sis dels nou autors menorquins que hi han participat: Joel Bagur, Ramon Carreras, Joan F. López Casasnovas, Marta Fuxà, Sergi Marí i Miquel Maria, en la seva doble condició d’autor i conseller de Cultura del Consell de Menorca. La presentació anirà a càrrec del director de l’Institut Ramon Llull i també escriptor, Àlex Susanna.

Després d’aquesta conversa, a les 21 hores, es repetirà un acte que, assenyalen des de l’editorial menorquina, “és, curiosament, irrepetible”: el maridatge de poesia i glosa que ja han ofert en dues ocasions, a Ferreries i es Mercadal, el poeta Pere Gomila i els glosadors i sonadors de Soca de Mots.

La mecànica de l’acte, batejat amb el nom de ‘Gloses del vent’, és senzilla: el públic escull a l’atzar poemes del darrer llibre de Gomila, Geografies del vent, l’autor alaiorenc recita el poema escollit i els glosadors es deixen portar pel que els inspiren els versos. És, doncs, “irrepetible” perquè l’atzar és qui tria el guió i perquè, si alguna cosa defineix la glosa, és la improvisació.

Arrela avança que aquesta cita literària, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament des Mercadal, neix amb voluntat de continuïtat.