Apunt Menorca L'exposició 'Més enllà del límit' viatja a Menorca

L’exposició ‘Més enllà del límit’ proposa un viatge entre el Sena i la Mediterrània

Del 4 de juliol a l’1 d’agost, es podrà veure a la Sala Municipal El Roser de Ciutadella, l’exposició Més enllà del límit/Par delà les limites, una mostra col·lectiva d’artistes de França i les Illes Balears, que arriba a Menorca després de passar per París i Binissalem (Mallorca).

L’exposició de Menorca estarà comissariada per Anna Bagur, i es podran veure obres de fotografia, pintura, escultura i gravat. En total hi participaran 20 artistes: 10 de París, 6 de Mallorca i 4 de Menorca.

Més enllà del límit s’ha plantejat com un viatge entre el Sena i la Mediterrània, un recorregut entre l’Ille de France i les Illes Balears, que ha de servir perquè aquests 20 artistes dialoguin sense límits a través de la lliure interpretació del títol de l’exposició.

La idea de la mostra va néixer de Le 6è, ateliers d’artistes, una associació de París nascuda l’any 1993 que actualment agrupa una seixantena d’artistes, i que està oberta a totes les formes de creació. L’objectiu d’aquesta associació és la promoció de l’art contemporani, i cada any estableix col·laboracions amb artistes d’altres països.

El fet que en aquesta ocasió s’hagi convidat a participar a artistes de les Balears, respon a la relació de coneixença entre la presidenta de l’associació, la fotògrafa Laurence Toussaint, i l’escultora parisenca instal·lada a Menorca, Laetitia Lara. A més, Toussaint coneix bé Mallorca, ja que té casa a Pollença.

Els artistes que participen des de Menorca són els següents: Laetitia Lara, amb una escultura de fusta titulada Guardián; Matías Quetglas, que participa amb dues pintures acríliques titulades El límite negro i La frontera roja; Nuria Román, que presenta l’obra Redes, feta amb tinta sobre paper, i el bronze Mujer mundo; i Florit Nin, que signa dos acrílics sobre fusta, titulats Recerques i Ocellat, i un llibre d’artista que porta per títol Eloqüència.

La llista d’artistes de Mallorca i França és aquesta:

Mallorca
Ferran Aguiló, Dolors Comas, Margalida Escalas, Miquel Planas Rossello, Père Bennassar Riera, Antoni Socias

França
Ola Abdallah, Louisa Burnett-Hall, Sophie Cavalié, Albert DuPont, Marielle Guégan, Véronique de Guitarre, Marie-Pascale Jacqmin, Florence de Ponthaud-Neyrat, Frances P. Ryan, Laurence Toussaint