Apunt Menorca Concert de Luz Casal a Menorca - Apunt Menorca

Luz Casal presenta ‘Almas gemelas’ a Menorca

Luz Casal aterra a Menorca per presentar Almas gemelas, disc que va publicar a finals del 2013 i que l’ha fet pujar a escenaris de França, Mèxic, Turquia, Bèlgica, Suïssa, Portugal i, fins i tot, la Xina, on ha estat una de les veus destacades en la gala televisiva celebrada amb motiu de l’inici del any nou xinès.

La cantant gallega arriba a l’illa en un molt bon moment de forma, no només per l’èxit comercial que acompanya el seu darrer àlbum, sinó pels reconeixements que ha rebut en els darrers temps i que la situen com una de les solistes més destacades en llengua castellana. En són una mostra la Medalla de les Arts de França o el Premi Nacional de Músiques Actuals.

Almas gemelas és el seu tretzè disc d’estudi. Entre aquest i Luz (1982), treball amb què va encetar la seva exitosa carrera, han transcorregut més de trenta anys i s’han succeït grans èxits com ‘Te dejé marchar’, ‘No me importa nada’, ‘Loca’, ‘Piensa en mi’, ‘Un año de amor’, ‘Entre mis recuerdos’ o ‘Es mejor que te vayas’.

En aquest temps també hi ha hagut lloc per als mals moments. El càncer, ja superat, va irrompre a la seva vida l’any 2007 i ho va tornar a fer el 2010. La seva ha estat una lluita vitalista, creativa, com ho demostra aquest fragment de la cançó ‘Sé feliz’: “Si la soledad te enferma el alma / si el invierno llega a tu ventana, / no te abandones a la calma / con la herida abierta; / mejor olvidas y comienzas una vida nueva”. Luz actuarà a Menorca convidada per l’AECC-Menorca.