Apunt Menorca Maite Salord presenta a Maó 'L'alè de les cendres'

Maite Salord presenta a Maó ‘L’alè de les cendres’

Des que va sortir publicada l’agost de l’any passat, la novel·la amb la qual Maite Salord ha retornat a la primera línia de l’escena literària s’ha convertit en un dels llibres més venuts a Menorca, una fita que també ha assolit durant algunes setmanes a Mallorca. La presència a Catalunya és també notable.

La feina de promoció dissenyada per l’editorial menorquina Arrela ha estat vital per aconseguir-ho, però de res hagués valgut si no ens trobéssim davant d’una de les millors novel·les de l’any en llengua catalana.

Amb L’alè de les cendres Maite Salord ha creat “una d’aquelles novel·les que deixen marca, que emocionen i commouen de manera profunda, que saben emprar la paraula no només per fer bona literatura, sinó també per donar veu a víctimes llargament silenciades”. És la valoració que en fa el poeta Pere Gomila i que nosaltres subscrivim lletra per lletra.

Entre presentació i presentació –la propera, aquest dimecres 22 d’abril, a Girona- l’autora de La mort de l’ànima farà demà una aturada a l’IES Joan Ramis i Ramis per compartir amb lectors i futurs lectors tot allò que envolta la seva novel·la més personal: des de la concepció de la idea fins a la seva realització, fent especial incidència en els processos d’escriptura i d’expressió emocional. Organitza la trobada la Comissió de Normalització Lingüística de l’institut maonès.