Apunt Menorca Maite Salord presenta 'L'alè de les cendres' - Apunt, la guia de Menorca

Maite Salord presenta ‘L’alè de les cendres’

Des que va sortir publicada l’agost de l’any passat, la novel·la amb la qual Maite Salord ha retornat a la primera escena literària s’ha convertit en un dels llibres més venuts a Menorca. L’alè de les cendres es va presentar el 20 d’agost a Ciutadella, ciutat natal de l’escriptora, i a mitjan setembre va ser a la Setmana del Llibre en Català de Barcelona, amb una exitosa presentació en què Salord va estar acompanyada per la també escriptora Eva Piquer.

Ara bé, amb l’objectiu d’acostar la novel·la als menorquins, Editorial Arrela i l’autora han dibuixat un circuit de presentacions per tots els pobles de l’illa. A mitjans d’octubre es va presentar a Maó amb la presència de Margarita Ballester i Ismael Pelegrí i dia 31 del mateix mes a Alaior, on també participaren Miquel Àngel Marquès i Pere Gomila. La propera cita serà aquest divendres, 20 de febrer, a l’Associació de Veïns des Castell.

L’alè de les cendres, en paraules del mateix Gomila, és “una d’aquelles novel·les que deixen marca, que emocionen i commouen de manera profunda, que saben emprar la paraula no només per fer bona literatura, sinó també per donar veu a víctimes llargament silenciades. Un llibre necessari, una història que el lector, ben segur, ja no podrà oblidar.”