Apunt Menorca Maó torna a acollir la fira tecnològica Menorca Connecta

Maó torna a acollir la fira tecnològica Menorca Connecta

Del 27 al 29 novembre se celebrarà al pavelló Menorca de Maó la segona edició de la fira Menorca Connecta, organitzada per Dynamic Menorca amb el patrocini d’IB-Red. La fira torna amb la intenció d’apropar les darreres novetats tecnològiques al públic menorquí, i enguany estarà dedicada a la internet de les coses i els productes wearables.

L’organització espera repetir l’èxit de l’any passat i ha anunciat l’ampliació del nombre d’expositors, així com un extens programa d’activitats, que inclou presentacions de productes, conferències i concursos de programació. Menorca Connecta s’adreça al sector professional, però està oberta al públic en general.

El concepte d’internet de les coses fa referència a la interconnexió digital dels objectes quotidians amb internet, com neveres que ens avisen de la caducitat dels productes i ens fan la compra al supermercat, raspalls de dents que ens vigilen les càries i ens demanen hora al dentista, o vàters que analitzen la nostra orina i ens recomanen un canvi de dieta. L’objectiu de la fira serà explicar fins a quin punt la internet de les coses canviarà les nostres vides.

Per la seva banda, els productes wearables són aquells aparells i dispositius electrònics que portem posats, i que interaccionen amb nosaltres, com els rellotges i les ulleres intel·ligents o les polseres que mesuren la nostra activitat física.

Entre els convidats d’aquesta edició, destaca la presència del menorquí Jimmy Pons, especialista en xarxes socials, i de l’Andreu Ibañez, desenvolupador de Google que l’any passat ja va ser a la fira presentant les Google Glass, i que aquest any presentarà un dispositiu wearable enfocat al món dels cavalls, que permet millorar la seguretat en la pràctica dels esports eqüestres. Ibañez també explicarà el projecte Tango de Google sobre realitat augmentada, i mostrarà els únics models de la nova tauleta de Google que ara mateix hi ha a Europa.

La fira es dividirà en tres grans àrees:

Conecta Empresas: espai on els professionals i les empreses menorquines podran intercanviar experiències i contactes comercials.

Conecta Play: jocs, robòtica, programació i una llarga llista de propostes adreçades al públic més jove.

Conecta Tendencias: zona on es presentaran les darreres tendències tecnològiques. Es podrà parlar amb un robot, descobrir els darrers wearables del mercat o provar un escàner 3D.

Consulta el programa sencer de Menorca Connecta aquí.