Apunt Menorca Marc Pallicer presenta 'Els menorquins de la Gran Guerra'

Marc Pallicer presenta ‘Els menorquins de la Gran Guerra’

L’historiador Marc Pallicer (Ciutadella, 1978) presentarà aquest dimecres a les 20 hores el seu darrer llibre Els menorquins de la Gran Guerra (1914-1918) a la llibreria vaDllibres.

El llibre, publicat per Círculo Rojo, pretén donar a conèixer la història dels menorquins que van prendre part en la Primera Guerra Mundial i saber per quins motius hi van participar. Aquest és un dels temes menys estudiats de la historiografia menorquina i Pallicer va voler aprofitar la commemoració del centenari de l’inici de la Gran Guerra per aprofundir-hi. En Els menorquins de la Gran Guerra (1914-1918) l’historiador ciutadellenc ha destinat un capítol a tractar d’Espanya i Menorca durant la Gran Guerra, un altre fa referència als menorquins de les trinxeres i acaba amb una reflexió final del propi autor. També hi trobem dos apèndix documentals.

Marc Pallicer és llicenciat en Història per la Universitat de les Illes Balears. Actualment treballa com a arxiver a l’Arxiu Diocesà de Menorca i a l’Arxiu Administratiu de l’Ajuntament de Ciutadella. A part és professor d’Història de Menorca a l’Escola de Persones Adultes de Ciutadella des del 2004. Pallicer acostuma a oferir nombroses xerrades i ha publicat articles i llibres sobre la història de l’illa. Per exemple, Soldats i corsaris menorquins a terres llunyanes de Menorca (1650-1850), Els corsaris menorquins durant la Guerra d’Independència dels Estats Units d’Amèrica (1775-1783), Entre reis i banderes. Diari d’un aventurer en temps de guerra (1675-1744) i Los corsarios de Menorca al servicio de la Gran Bretaña (1778-1782).