Apunt Menorca Març Rabal fusiona la boxa i el tennis amb la dansa

Març Rabal fusiona la boxa i el tennis amb la dansa

Duatló, la nova exposició de Març Rabal a la Galeria Artara, es composa de dues sèries de quadres, majoritàriament collages, amb un element comú: el ballet clàssic. L’artista parteix de dues disciplines esportives diferents, la boxa i el tennis, i les fusiona amb la dansa. Relaciona així els moviments i la tècnica esportiva amb les pautes coreogràfiques de la dansa.

Sèrie ‘Quadrilàter’

Els moviments violents de la boxa es fonen en la poètica de la gestualitat de la dansa més amable, com és el ballet clàssic. Explica l’artista que les seves fonts d’inspiració són fotografies dels inicis de la dansa moderna –la majoria imatges documentals de les actuacions de ballets russos a l’Òpera de Paris als anys 20-30 del s. XX- així com revistes esportives dels mateixos anys. Destaca “l’encaix màgic” d’aquestes dues disciplines “tan llunyanes i pròximes al mateix temps”.

Sèrie ‘Tennis-tutú’

En la mateix línia temàtica, Març Rabal va iniciar un seguit d’obres centrades en les pistes i el joc del tennis. “Les mateixes danses i els mateixos tutús vesteixen alguns jugadors que actuen en partits en els quals l’objectiu ja no és vèncer, sinó ballar el set fins guanyar-se a l’espectador”, explica. Amb una d’aquestes obres, l’artista barcelonina ha estat guardonada aquest any amb el segon premi del Premi d’Art sobre paper que convoca la Fundació Barcelona Olímpica. L’obra en qüestió ha passat a formar part de la col·lecció permanent del Museu Olímpic i de l’Esport de Barcelona.