Apunt Menorca Maridatge de glosa i poesia al Llatzeret

Maridatge de glosa i poesia al Llatzeret

Una de les propostes culturals més innovadores de l’estiu arriba aquest diumenge al Llatzeret. Es tracta de ‘Gloses del vent’, el maridatge de glosa i poesia que l’associació Soca de Mots i l’editorial Arrela han impulsat a partir del poemari Geografies del vent de Pere Gomila.

La unió de la paraula escrita i la paraula dita ha regalat moments d’intensitat inoblidables a Ferreries, as Mercadal i a Fornells, i ara, gràcies a la col·laboració del departament de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca, es podrà gaudir també en el marc incomparable de l’illa de Llatzeret, al port de Maó.

‘Gloses del vent’ es construeix a partir dels versos del poeta alaiorenc, que recita poemes del seu darrer llibre triats a l’atzar pel públic. Els glosadors, en aquesta ocasió Joan Moll i Miquel Truyol, acompanyats a la guitarra per Àngel Orfila, improvisen les seves gloses basant-se en els versos del poeta. Un maridatge, doncs, que, tot i repetir-se en diferents poblacions, és irrepetible, ja que està basat en la improvisació.

La barca per anar fins a Llatzeret s’agafa des de Calesfonts i és gratuïta. S’han habilitat dos horaris d’anada (11 i 11.30 h) i dos de tornada (13.30 i 14 h). És una magníifca oportunitat per visitar l’illa de Llatzeret i gaudir d’aquest singular espectacle poètic que és ‘Gloses del vent’.