Apunt Menorca Menorca acull la preestrena d'Isla Bonita - Apunt Menorca

Menorca acull la preestrena d’Isla Bonita

Menorca acollirà el proper dijous 5 de novembre la preestrena comercial d’Isla bonita, la darrera pel·lícula de Fernando Colomo. La projecció tindrà lloc a les 20.30 hores als cinemes OCIMAX de Maó i comptarà amb la presència del director i de l’equip de la pel·lícula. Un dia després, el 6 de novembre, es projectarà dintre del circuit nacional de sales de cinema.

Rodada íntegrament a Menorca i produïda per La Perifèrica i Colomo Producciones Cinematográficas, Isla bonita esdevé, en paraules de Colomo, un “autèntic homenatge a tot el que l’illa representa: l’hipnòtic ritme de vida dels seus habitants, la bellesa dels seus paisatges, els carrers de postal dels seus pobles o les vetllades sense final en l’ocàs de l’estiu”.

El director madrileny, que suma el vintè títol a la seva prolífica filmografia, comenta que ja fa vint-i cinc anys que dóna voltes a la idea de fer una pel·lícula que tingués l’illa balear com a escenari únic. “Com molts altres, en la meva primera visita a Menorca vaig experimentar una fiblada i ja en aquell moment vaig pensar a rodar un llargmetratge íntegrament a l’illa”, explica.

Amb Isla bonita ha fet realitat aquest projecte, un projecte especial que l’ha empès a emprar un llenguatge diferent per poder transmetre el millor possible tot el que aporta i representa Menorca. La delicadesa en el tractament dels escenaris, que tenen un paper quasi protagonista; l’espontaneïtat dels diàlegs i les situacions; la complicitat de les relacions entre els personatges, interpretats per actors professionals i amateurs, i dels personatges amb l’entorn… Tot per no trair l’ànima de l’illa.

La llibertat, la clau

Colomo ho va deixar clar a l’inici del rodatge, que va tenir lloc l’estiu de l’any passat: “La meva idea és utilitzar personatges reals, que puguin interpretar algú molt pròxim a ells (…) No vull treballar amb els actors pel sistema de memorització, sinó prioritzant la veritat, donant espai a moments d’improvisació sobre la situació plantejada”.

Aquesta idea la va emfatitzar el passat mes de setembre al Festival Internacional de Cinema de San Sebastián, on Isla bonita es va projectar en la secció Zabaltegi. “Hem fet una pel·lícula per als actors”, va declarar alhora que va valorar “el grau de llibertat” del qual va gaudir en tot moment l’equip de rodatge, a diferència del que acostuma a passar amb produccions de major pressupost. Val a dir que Isla bonita ha comptat amb el suport econòmic de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i d’Illes Balears Film Comission.

El resultat és una comèdia d’embolics que destil·la naturalitat i que suma al segell Colomo la marca Menorca. El protagonista és Fer, un veterà i enamoradís realitzador publicitari que arriba a Menorca convidat pel seu amic Miguel Ángel. El problema és que la dona d’aquest també ha convidat la seva mare i nebots, una coincidència que farà que Fer acabi en la casa de Núria, una atractiva escultora antisistema que viu en permanent conflicte amb la seva filla adolescent, Olivia.

El director i la seva filmografia

Fernando Colomo (Madrid, 1946) és director, guionista, actor i també productor. La seva primera pel·lícula, Tigres de papel (1977), va obrir la porta a un nou tipus de comèdia, reflexe dels canvis socials i polítics d’aquell moment a Espanya. Entre els seus títols més coneguts es troben els èxits comercials La vida alegre (1987) i Bajarse al moro (1989) i les pel·lícules d’època Los años bárbaros (1998) i Al sur de Granada (2003). Paral·lelament ha produït els debuts de destacats cineastes com Fernando Trueba, Icíar Bollaín, Mariano Barroso, Inés París, Daniel Calparsoro, Daniela Fejerman i Santiago Zannou, entre altres.

Sorteig d’entrades

El Consell de Menorca ha decidit sortejar quinze entrades dobles per assistir a la preestrena de la pel·lícula el proper 5 de novembre a les sales OCIMAX de Maó. El sorteig es llençarà aquest divendres, 30 d’octubre, a través de la pàgina de Facebook de la Fundació Foment del Turisme de Menorca: Turismo de Menorca. La dinàmica serà molt senzilla: els participants només hauran de deixar un comentari explicant quin és per a ells el racó més bonic de l’illa.