Apunt Menorca Apunt Menorca: Menorca Marxa pel Clima

Menorca Marxa pel Clima

Davant la imminent cimera mundial sobre el canvi climàtic, a tot el món es celebraran marxes ciutadanes per a demanar als governants que prenguin mesures valents contra aquesta problemàtica. Els experts diuen que som la darrera generació que pot frenar els efectes catastròfics d’un canvi climàtic agut.

La data triada a tot el món és el diumenge dia 29. Menorca s’ha sumat a aquesta crida amb l’organització d’una excursió reivindicativa des de Ciutadella fins el parc solar de Son Salomó.

Als efectes de compartir vehicle, es faran un parell de trobades prèvies. A Maó, a les 8:30 h, a l’aparcament del poliesportiu, i a Ferreries, a les 9 h a la Plaça Llevant (vora col·legi Santa Àgueda).

La trobada principal, on s’anirà concentrant la gent, és a les 9.30 h a la plaça de la Catedral. Es començarà a caminar a les 10 h i s’anirà amb excursió fins a Son Salomó. Allà s’oferirà un itinerari guiat per dins el parc solar i s’explicaran les característiques principals d’aquesta instal·lació, que és la més gran en energia fotovoltaica de Balears.

Es retornarà a peu fins el punt de sortida. S’estima finalitzar devers les 13:30 h. L’itinerari és de dificultat baixa, apte per a tots els públics. També es pot participar amb vehicles no motoritzats.

Només un dia després de la Marxa, se celebrarà la Cimera pel Clima a París, per tal que els líders mundials tractin d’arribar a acord per aturar el canvi climàtic, que tantes conseqüències dramàtiques podria tenir per a la nostra vida a la Terra. Menorca es veurà afectada per l’augment del nivell del mar i per estius amb ones de calor que poden afectar la nostra economia.