Apunt Menorca Menorca se suma al Dia Mundial del Turisme

Menorca se suma al Dia Mundial del Turisme

Menorca se suma a la commemoració del Dia Mundial del Turisme amb la celebració, el diumenge 27 de setembre, d’una jornada de portes obertes que inclourà alguns dels monuments més representatius del patrimoni arqueològic, arquitectònic i etnològic menorquí, així com la programació d’activitats a diferents pobles de l’illa. L’organització recau en el Consell insular, la Fundació Destí Menorca i els ajuntaments de Maó, Ciutadella, Es Castell i Sant Lluís.

Al llarg de tot el dia es podran visitar gratuïtament tres dels jaciments més representatius de la prehistòria insular, com són la Naveta des Tudons (de 9 a 19.30 hores) i els poblats talaiòtics de Torre d’en Galmés (de 10 a 14 hores) i Trepucó (tot el dia). També es podrà accedir de franc a dues de les construccions més rellevants del període de dominació britànica, el Fort Marlborough (de 9.30 a 20 hores) i la Torre de Fornells (de 9.45 a 15.30 hores), i al Museu Etnològic del Molí de Dalt, a Sant Lluís (de 10 a 14 hores).

El programa inclou, així mateix, un seguit d’activitats paral·leles de diferent naturalesa. As Castell, per exemple, es realitzarà la visita guiada ‘Es Castell al segle XVIII’ (de 10 a 12 hores; punt de sortida: Molí de Santa Creu); a Maó es podrà veure un espectacle eqüestre a la zona de l’estació marítima (dia 27, a les 12.30 hores, i dia 28, a les 14 hores); i a Ciutadella, els veïns de Cala en Blanes, Cala en Bosch i Cala Blanca podran gaudir de cercaviles a darrera hora del capvespre.

Enguany, el Dia Mundial del Turisme s’ha convocat amb el lema ‘Mil milions de turistes, mil milions d’oportunitats’, un reclam amb el qual es pretén subratllar l’impacte del sector turístic en el creixement econòmic, la creació d’ocupació i el desenvolupament social.