Apunt Menorca MENORkids: un festival pensat per a tota la família

MENORkids: un festival pensat per a tota la família

Els dies 5 i 6 de març, el recinte firal des Mercadal acull MENORkids, un festival innovador pensat per apropar els més petits a les diferents disciplines culturals i artístiques a través de tallers i espectacles i on els pares i mares, d’esperit crític i modern, se sentin també integrats.

Segons expliquen els organitzadors, MENORkids ha estat concebut com “un lloc de trobada intergeneracional on puguin confluir grans i petits units per un desig comú: les ganes de compartir cultura i noves experiències”.

El festival tindrà una durada de dos dies durant els quals se succeiran diferents activitats d’entreteniment, pedagògiques i divulgatives que giraran al voltant de valors com la creativitat, la cultura, l’educació, la sostenibilitat i la salut.

A MENORkids la música feta a les illes tindrà un pes significatiu. “Volem donar un pes important a la cultura balear, donar a conèixer artistes que resideixen i treballen a Menorca i promoure la seva feina entre el públic més obert”, assenyalen els organitzadors.

Però la música, a més de local, serà innovadora, diferent al que s’acostuma a associar al públic infantil. “De vegades l’aproximació que es fa a la música per part dels nens és molt escolar i això genera alguna disfunció entre el que escoltem els pares i el que escolten els fills. En canvi, conviure i participar d’una experiència on hi hagi grans i petits i no hi hagi aquesta barrera és una fórmula ideal”, comenten.

Hi actuaran Leonmanso, Indigo –finalista de La Voz Kids-, La Xaranga del Xubec i dj’s. El plat fort serà el concert del reconegut grup de música electrònica The Pinker Tones. La banda barcelonina presentarà el seu nou treball Rolf & Flor en Londres (2015), un llibre-disc per a tota la família que inclou il·lustracions de Miguel Gallardo y que compta amb la participació especial de Sílvia Pérez Cruz, Virginia Labuat i Pere Jou.

Però a MENORkids no tot serà música. També tindran un pes important els tallers creatius, coordinats per professionals i que mesclaran tecnologia i expressió artística. “El que volem és mostrar als fillets diferents disciplines perquè puguin provar i descobrir aquell talent que tots portem dintre”, afirmen des de l’organització del festival.

El recinte firal des Mercadal es convertirà durant un cap de setmana en un espai pensat per a tots els públics, amb zona de bar i espai per a nadons, boti-boti, jocs gegants, zona de concerts, zona de tallers vigilada per monitors i aparcament gratuït.

Podeu consultar el programa en el següent enllaç: Programa MENORkids.


Els preus de les entrades són els següents:
– Dissabte dia sencer: 12€ i 1€ per a menors de 3 anys;
– Dissabte capvespre i diumenge migdia: 8€ i 1€ per a menors de 3 anys;
– Dissabte + diumenge: 15€ i 2€ per a menors de 3 anys.
* 0,50 euros de cada entrada aniran destinats a ASPANOB.