Apunt Menorca Mô Teatre representa 'All! No cal dir-ho!' a l'Orfeó Maonès | Apunt Menorca

Mô Teatre representa All! No cal dir-ho a l’Orfeó Maonès

Mô Teatre: 'All! No cal dir-ho'

La companyia Mô Teatre continua girant amb l’obra de teatre All! No cal dir-ho. El proper 20 de juliol els podrem veure a l’Orfeó Maonès.

Dues germanes, Selma i Eri Meyer, de 89 i 86 anys, conversen a la cuina del seu apartament a París després d’un revelador viatge a Osnabrück (Hannover), la ciutat alemanya on van créixer i on, convidades per les autoritats locals, han intentat rememorar i explicar als joves d’avui la seva vida com a jueves a l’Alemanya nazi.

Escrita per la prestigiosa dramaturga i assagista Hélène Cixous (Algèria, 1937), All! No cal dir-ho planteja, a través de la conversa que mantenen les seves protagonistes, el debat sobre la necessitat de tornar al passat per conèixer la història, entendre les causes d’episodis tràgics per a la humanitat i, des del coneixement i la comprensió, evitar que es tornin a repetir. L’obra, adaptada per Mô Teatre, compta amb la interpretació de Matilde Muñiz i Espe Robert.

Agafant com a punt de partida la repressió del poble jueu i d’altres ètnies i col·lectius a mans del règim nazi d’Adolf Hitler, el text d’Hélène Cixous ens remet irremeiablement a un passat recent i proper, el de la Guerra Civil, la postguerra i dictadura i la posterior transició democràtica, i ens duu a preguntar-nos si hem fet un exercici sincer de reconciliació.

La trajectòria de Mô Teatre

Fundat l’any 1994 per Matilde Muñiz, que el dirigeix juntament amb Jordi Odri, Mô Teatre és un grup de creació que basa tots els seus treballs en un concepte global de l’espectacle teatral.

En quasi els 25 anys de trajectòria, han creat i realitzat mes de 10 espectacles propis, entre els quals destaquen Fins demà, Cànon trencat i Brossat, i també d’altres autors com Parella oberta de Dario Fo, Dies feliços de Samuel Beckett, Adreça desconeguda de K. Taylor i El malentès d´Albert Camus.

Mô Teatre ha estat present a fires i festivals de teatre de París, Perpinyà i Cervia, així com a les cites de major projecció de les Illes Balears.

Per estar al dia de la programació cultural més destacada de Menorca, us convidem a subscriure-vos al butlletí informatiu de l’Apunt, que enviem setmanalment amb un recull de les activitats més destacades de l’Agenda de Menorca, així com altres contingut interessants de les seccions Outside, Eat&Drink i Hotspots de la nostra web.