Apunt Menorca Núria Pujolàs presenta a Menorca 'V de bes' - Apunt Menorca

Núria Pujolàs presenta a Menorca ‘V de bes’

Núria Pujolàs i Puigdomènech, coneguda a les xarxes socials com a Miramelsmots, va iniciar-se en el món de les lletres a través del conte i la prosa poètica. El seu blog miramelsmots.blogspot.com, que actualitza sovint, va ser el seu primer aparador. Després vingué la publicació del conte Una història d’amor o un joc d’ous per Edicions Gnurf. I l’any passat va arribar el reconeixement a la seva obra amb el premi que va concedir-li Òmnium Cultural al Vallès Oriental pel recull Partida de mots. Els dies 20 i 21 de març estarà a Menorca per presentar a Maó i Ciutadella el seu darrer llibre, el poemari V de bes publicat per Voliana Edicions.

Tot i els versos escrits i publicats, Pujolàs insisteix que no és poeta. Així ho va remarcar en una entrevista concedida a Nació Digital en què afirmava sense embuts que “ni tenia “l’ofici, ni la formació de poeta”. “Jo dic que bellugo paraules, ni més ni menys”, puntualitzava. En la mateixa conversa, la Miramelsmots reconeixia que la seva era una escriptura 2.0 “per la brevetat”, per la cerca constant de l’essència, per l’ús que en feia de les xarxes i per ser “de consum instantani”.

Claredat i concisió per vestir la quotidianitat

“Esquiva boires per fer una cal·ligrafia clara i concisa”, assenyalen des de Voliana Edicions, responsables de l’edició de V de bes, a la vegada que remarquen com un punt fort de la seva escriptura el fet que dibuixi “universos quotidians amb paraules d’estar per casa”. No sabem si és o no és poeta, si s’hi sent o no, però el que està clar és que escriure és per ella una necessitat. “A mi escriure em salva”, afirma. La mostra més rutinària d’això és que, com diuen des de Voliana, “sempre, sempre, duu llapis i llibreta damunt, com una peça de roba fàcil de posar i treure”.