Apunt Menorca L'obra «P.A.U. (Paisatges als Ulls)» s'estrena a Menorca | Apunt Menorca

L’obra P.A.U (Paisatges als Ulls) s’estrena a Menorca

P.A.U. (Paisatges als Ulls)

El Teatre des Born acull el proper 28 de gener la representació de l’obra P.A.U (Paisatges als Ulls), una coproducció de la companyia La Fam de la Fera i Eòlia i+D.

Dirigida per Carolina Llacher, P.A.U. (Paisatges als Ulls) ens presenta tres històries reals explicades directament pels seus protagonistes, persones migrades d’origen africà que han hagut de travessar la Mediterrània en pastera. És, com a tal, una peça de «teatre d’emergència», el teatre com a trinxera i com a veritat.

Les històries de P.A.U. (Paisatges als Ulls)

P.A.U. (Paisatges als Ulls) parteix de la premissa que l’estat de la mar reflecteix l’estat de l’ànima de la societat. Llacher, mirant-la, s’adona que el lloc on va néixer la vida en el nostre planeta és, en l’actualitat, el lloc on la perden homes, dones, nens i nenes que només cerquen una vida que no transcorri sota la misèria.

Sobre l’escenari no hi ha actors, sinó persones que han creuat la mar buscant la llibertat. I és sobre l’escenari on troben un lloc per connectar i verbalitzar experiències de vida que es poden sentir com a pròpies.

L’espectacle cerca ser un pont de diàleg, de transmissió de vivències i de trobada. Un espai de resistència davant d’un món atroç que recorda massa a temps passats. La peça commou amb les realitats viscudes per Dabo Malang, Malamine Soly i Yacine Diop.

Aquí es posa l’escena a disposició de tres persones migrades que ens explicaran la seva història real: com van arribar fins aquí? Per què? Què significa abandonar la teva terra per buscar una vida millor? I a quin preu? A través de la seva història de vida, posant el focus en la seva perillosa travessia per la mar i en el seu viatge en pastera, els protagonistes ens explicaran qui eren abans de deixar el seu país d’origen, qui són ara i qui volen arribar a ser.

Si voleu saber quins altres plans hi ha per als propers dies, entre a l‘Agenda de l’Apunt i feu la vostra tria. Ara bé, si el que realment voleu és estar al dia de tot el que passa i que no us ho contin, us recomanem que us doneu d’alta al butlletí informatiu de l’Apunt. D’aquesta manera, rebreu setmanalment un recull amb la programació cultural i d’oci més destacada.