Apunt Menorca Pau Vallvé i Joan Colomo, de gira per Balears - Apunt Menorca

Pau Vallvé i Joan Colomo, de gira per Menorca i Mallorca

Pau Vallvé i Joan Colomo, dues de les veus més destacades de la música catalana actual, emprenen la seva particular gira balear que els durà per escenaris de Menorca i Mallorca durant aquesta Setmana Santa. Aquí tindrem ocasió de veure’ls interactuar a Es Claustre (Maó) i al Jazzbah (Ciutadella) els dies 1 i 2 d’abril.

Es coneixen des de fa molt de temps i han coincidit en algun projecte però diuen que és la primera vegada que fan una gira junts. El plantejament és molt senzill, si fem cas del que diu Pau Vallvé: “Els dos a l’escenari, una ell, una jo, i així anar fent!”. Pel que hem pogut saber, hi haurà també una mica d’interacció i s’acompanyaran mútuament en la interpretació d’algunes cançons.

Els amics de Es Claustre no tenen cap dubte de la qualitat del concert que ens oferiran a quatre mans. “Promet ser divertit, intens i bonic a parts iguals”, asseguren. Nosaltres tampoc en tenim cap, de dubte. Només cal fer una repassada a la discografia d’un i de l’altre per confirmar-ho.

Per cert, el cartell d’aquesta mini gira balear és obra de la il·lustradora Gemma Capdevila.

Pau Vallvé, l’orfebre del pop català
Aquest barceloní de 33 anys en porta més de 15 composant cançons o, almenys, publicant-les. El seu primer treball, Meltdown (editat sota el nom Experiment Zero), és de 1998. Des d’aleshores ha parit més d’una desena de discos, dos d’ells sota el pseudònim d’Estanislau Verdet.

De tots ells sobresurt De bosc (2012), àlbum que va significar un punt d’inflexió en la seva carrera. Aclamat per la crítica -Mondo Sonoro el va escollir com a millor disc de l’any-, De bosc esdevé el seu disc de maduresa. Dos anys després vindria Pels dies bons (2014), que es podria considerar el seu disc de consolidació. Les lletres i els arranjaments musicals d’aquest darrer treball construeixen, parafrasejant la crítica que en va fer Rockdelux, “un pop somiador que s’allunya de llocs comuns per esgarrapar la realitat interior”.

Igualment rellevant és la seva tasca com a productor. Hi destaquen els discos Celesta (2013), Magnòlia (2011) i Linòleum (2009), de Maria Coma; i Amunt! (2013) i Escapistes (2010), d’Inspira. També ha col·laborat amb grups de la talla d’Standstill o Love of Lesbian.

Joan Colomo, l’enfant terrible de l’escena catalana
De la mateixa quinta que Vallvé, aquest compositor de Sant Celoni forma part de l’excel·lent fornada de joves talents que està enriquint l’escena musical catalana. Joan Colomo és, de fet, un dels cantautors més autèntics, innovadors i transgressors del panorama actual, característiques que li han valgut la qualificació d’enfant terrible.

Tot i la seva joventut, compta ja amb més de mil concerts a les seves esquenes. No de bades, la seva incursió en el món de la música es remunta a l’adolescència. Tot i això, el seu primer disc en solitari, Contra todo pronóstico, va sortir al carrer el 2009. Després van venir Producto Interior Bruto Vol. I i Vol. II. L’any passat va publicar La fília i la fòbia.

Diuen d’ell que “confronta agressivitat de continguts amb calidesa formal” i que exhibeix “una lírica inèdita” de la qual es serveix per desplegar “el nihilisme polític” i “l’amor per les relacions humanes com a alternativa a la mundana societat” que caracteritzen la seva obra. Aquests dies tindrem ocasió de copsar-ho en directe.