Apunt Menorca Pep Gómez presenta 'La força dels anhels' - Apunt Menorca

Pep Gómez presenta ‘La força dels anhels’

Pep Gómez (Alaior, 1960) presentarà aquest dissabte a vaDllibres el seu darrer llibre La força dels anhels, publicat en format digital per Seebook, i inspirat en Menorca.

La força dels anhels se situa als tombants dels segles X i IX a.C. Els protagonistes són dos joves germans -en Primer i na Palònia- que viuen en una illa de la Mediterrània occidental, aïllats a la zona de tramuntana. Ambdós són marginats dins d’una societat tancada, on aconsegueixen sobreviure gràcies a uns anhels particulars que ningú no comprèn.

L’arribada d’un nàufrag oriental, un fet excepcional, serà la guspira que encendrà el foc dels seus delits. Els esdeveniments els portaran a arriscar-se en un viatge iniciàtic per tal que els seus anhels, uns somnis que els encalcen des de sempre, es facin realitat. Na Palònia, en Primer i el Mestre, com anomenen al nàufrag, abandonaran Dai per trobar un futur somiat, cadascú el seu i cadascú a la seva manera.

Esperances i somnis, egoisme i crueltat, religió i espiritualitat, amor i natura, i sobretot la força d’uns anhels irrenunciables, faran que els protagonistes esdevinguin l’eina primordial pel canvi cultural que caracteritza aquesta època de la història de l’illa.

Projecte pilot

La força dels anhels ha format part d’un projecte pilot, engegat per l’empresa barcelonina Digital Tangible SL a través de les innovadores targetes de descàrrega de llibres digitals Seebook. Aquest projecte ha permès que sis autors auto-editats, però de contrastada qualitat, hagin pogut portar la seva obra en format digital a deu biblioteques catalanes.

Els ebooks poden descarregar-se en format ePub i PDF i a les targetes Seebook s’hi poden trobar materials extra sobre el llibre (fotos, documents, capítols descartats…). A banda de la presentació inicial a Barcelona, Gómez també ha presentat el seu llibre a Figueres i Sarrià de Ter. L’acte de dissabte a vaDllibres serà la primera presentació que fa a Menorca.

Un biòleg enamorat de la història de Menorca

Pep Gómez és biòleg i botànic. Enamorat de la història de Menorca, publica en castellà les dues primeres parts de la trilogia Honderos de la Menor. Libro I: Bálash, Grafema, 2007 i Libro II: En la Menor y en la Guerra, Bubok, 2009. Ha guanyat el I Premi de Relats Històrics de Mataró (2009) amb el relat El vell de la fona desfilada i col·labora habitualment amb la revista S’Ull de Sol.