Apunt Menorca Pere Morey parla sobre llibretat i literatura- Apunt Menorca

Pere Morey disserta sobre la relació entre llibertat i literatura

L’escriptor Pere Morey Servera (Palma, 1941) oferirà aquest divendres una xerrada a la Biblioteca Pública de Maó sota el títol ‘Llibertat = Llibretat. Un llibre fa lliure’. Morey ens recorda que “en llatí liber significa llibre i lliure” i que “la lectura ens emancipa i ens redimeix”.

L’obra narrativa de Morey, destinada sobretot al públic juvenil, es basa en la història, però també té elements de la novel·la d’intriga i aventures. Ha escrit rondalles, novel·la negra i, sobretot, històrica, amb títols destacats com Pedres que suren (1984), Mai no moriràs, Gilgamesh! (1992), El llaüt de vela negra (1993), Allò que conta el vent del desert (1994) o La metgessa càtara (2002).

L’escriptor mallorquí També ha escrit teatre. N’és un exemple el ‘mimodrama’ Sa madona de Sagran, estrenat al Teatre Principal de Palma, així com adaptacions de rondalles per a escoles.

La seva obra ha sigut guardonada amb el Premi Joaquim Ruyra i el de la Generalitat de Catalunya a la millor obra juvenil per Pedres que suren. La ciàtica de mossèn Blai va obtenir també el Premi Joanot Martorell.