Apunt Menorca Ponç Pons presenta el poemari ‘Camp de Bard’ a Ciutadella - Apunt, la guia de Menorca

Ponç Pons presenta el poemari ‘Camp de Bard’ a Ciutadella

Dissabte 13 de gener, l’escriptor i poeta Ponç Pons presentarà Camp de bard, el seu darrer llibre de poemes, a la llibreria vaDllibres de Ciutadella. Guanyador del prestigiós premi Miquel de Palol de poesia, Camp de bard és un extens poemari, que com deixa ben clar el títol, combina les dues grans passions de l’autor: la naturalesa i la poesia. Un llibre que torna a situar el poeta d’Alaior entre els grans noms de les lletres catalanes.

Després de El rastre blau de les formigues, un magnífic llibre d’aforismes, ara Ponç Pons ens regala un poemari de temàtica variada, ple de saviesa i escrit amb mestria, que ell mateix defineix com ‘una seqüència dels moments més intensos de la meva vida’. I és que com torna a quedar clar, per a Ponç Pons viure i fer poesia formen part d’un tot indestriable.

Escrit, com tots els seus llibres, al mig del camp i en harmonia amb la natura, a la seva finca de Sa Figuera Verda, a Camp de bard trobem la seva característica mescla de menorquinisme i humanisme. Un amor incondicional per Menorca, a partir del qual el poeta viatja fins a abraçar allò que és universal. Versos que ens conviden a gaudir, i aprendre, de l’infinit món de l’autor, ple de llibres, pintures, pel·lícules i reflexions sobre el sentit de l’existència.

Una obra de maduresa, que expressa amb emoció sentiments dolorosos com la pèrdua del pare, però que també és un cant a la vida i un desig d’exploració. En definitiva, un d’aquells llibres que a més de proporcionar-nos una lectura plaent, ens ajuden a interpretar el món que ens envolta d’una manera més profunda. No us el perdeu.