Apunt Menorca Menorca celebra el Dia Internacional dels Museus

Portes obertes i activitats especials per celebrar el Dia Internacional dels Museus

Com cada any, el 18 de maig se celebra a tot el món el Dia Internacional dels Museus. Enguany, el Museu de Menorca (Maó), el Museu Municipal des Bastió de sa Font (Ciutadella) i el Centre d’Art i d’Història Hernández Sanz (Ca n’Oliver, Maó), s’afegiran a la celebració i oferiran una programació conjunta durant tot el cap de setmana, plena d’activitats gratuïtes i jornades de portes obertes.

Per aquest any, com a eix de la celebració el Consell Internacional dels Museus ha proposat el lema ‘Museus per a una societat sostenible’. L’objectiu és reivindicar el paper fonamental que tenen els museus en la tasca de conscienciar sobre la necessitat d’una societat més sostenible, solidària i respectuosa amb els sistemes biològics.

També en el marc d’aquesta celebració, el 16 de maig tindrà lloc l’onzena edició de la Nit Europea dels Museus. Es tracta d’una iniciativa del Consell d’Europa, que seguiran més de quatre mil museus de 40 països, que obriran portes fins a la matinada i oferiran activitats de caràcter lúdic. El Museu de Menorca s’ha volgut sumar a aquesta iniciativa i ha preparat un ‘maridatge artístic-musical’, que consistirà a posar música a quatre objectes de la seva col·lecció i maridar-los amb vins de la terra. Una experiència ben especial, que comptarà amb les explicacions de l’arqueòleg Octavi Pons i la historiadora de l’art Cristina Andreu.

En conjunt, unes propostes d’allò més atractives per gaudir dels museus d’una manera diferent. Aquest cap de setmana no valen excuses, els museus us esperen!

Aquí teniu la programació completa:

MUSEU DE MENORCA
Del 15 al 17 de maig
El Museu de Menorca formarà part dels espais de Maó + Flors
Horari:
Dissabte: 10:00 – 14:00 / 17:00 – 20:00
Diumenge: 10:00 -14:00

Dissabte 16 de maig
El Teatre Instrumental
Música de cambra per a trompes i cordes. L’originalitat d’aquest grup, que ens oferirà peces de Mozart, Haydn i Beethoven, és que toca amb instruments originals i còpies dels que es feien servir en el període clàssic. El grup està format pels següents membres: Pierre-Antoine Tremblay, Ricardo Rodríguez, Oria Palau, Eva Febrer, Núria Pujolràs i Dimitri Kindinys.
Hora: 12:00

La Nit dels Museus
Maridatge artístic-musical
Una manera diferent de visitar un museu. Al Museu de Menorca posen música a quatre objectes de la col·lecció i els mariden amb vins de la terra. Us proposen una visita musical per les sales del museu i un tast de vins al nostre bar. El quartet de corda i oboè format per Victor Monte, Carme Cardona, Jaume Fabregat i Àlvaro Cardona posarà la música, i el maridatge anirà a càrrec del sommelier Xavier Solano de la bodega Sa Forana de Sant Climent (Maó). Els objectes seran presentats per l’arqueòleg Octavi Pons i la historiadora de l’art Cristina Andreu.
Cal reserva prèvia trucant al 971 350 955
Hora: 20:30

Diumenge 17 de maig
Els talaiòtics també reciclaven
Saps que els talaiòtics també reciclaven? Vols saber què en feien de les peces de ceràmica quan es trencaven? Al Museu de Menorca ensenyaran els més petits a donar una nova vida a alguns dels nostres residus, tal com feien els talaiòtics.
Públic destinatari: fillets i filletes de 4 a 12 anys
Hora: 10:45 (fillets i filletes de 4 a 7 anys) i 12:00 (fillets i filletes de 8 a 12 anys)

MUSEU MUNICIPAL BASTIÓ DE SA FONT
Dissabte 16 de maig
Jornada de portes obertes
Entrada gratuïta a les exposicions del museu
Horari d’obertura al públic: 10:00 – 14:30 / 18:00- 21:00

Taller de gravats prehistòrics
Vine al museu i descobreix com els nostres avantpassats desenvolupaven el seu art sobre la pedra.
Activitat gratuïta
Públic destinatari: fillets i filletes a partir de 6 anys
Hora: 10:30 a 14:00

Recordant les troballes de la Cova d’es Càrritx i d’es Mussol
Projecció de diversos audiovisuals sobre les troballes de les coves d’es Càrritx i d’es Mussol i mostra d’alguns dels materials recuperats durant les excavacions.
Activitat gratuïta
Obert a tots els públics
Horari de les projeccions: 18:15, 19:15 i 20:15

CENTRE D’ART I D’HISTÒRIA HERNÁNDEZ SANZ
Del 16 al 17 de maig
Ca n’Oliver formarà part dels espais de Maó + Flors. A més, el centre maonès celebrarà una jornada de portes obertes
Hora: dissabte i diumenge de 10:00 – 14:00 / 17:00 – 20:00

Per a més informació:
Museu de Menorca: 971 350 955
Museu Municipal de Ciutadella Bastió de sa Font: 971 380 297
Ca n’Oliver: 971 350 957