Apunt Menorca Florit Nin presenta 'Dibuix de l'ombra' - Apunt Menorca

Presentació del llibre ‘Dibuix de l’ombra’ de Francesc Florit Nin

L’artista i escriptor Francesc Florit Nin presenta a Maó el seu darrer poemari, Dibuix de l’ombra (Neopàtria, 2015). Ho farà en un lloc ben especial, i també màgic, l’hotel Jardí de ses Bruixes, i de ben segur que amb molt bona companyia.

Dibuix de l’ombra consta de dues parts. A ‘Cims i llindars’ s’explora l’experiència pels cims del goig i la plenitud i s’aboca als llindars del temor, l’angoixa i la pena. Florit Nin ens convida a llegar com qui conversa amb l’amic, entre l’espera i el repòs. Parla dels clarobscurs de l’amor, l’abandó o la fatiga.

La segona part, ‘Transfiguracions’, condensa una sèrie de variacions delicioses sobre la pintura del poeta, com un veritable dibuix a l’ombra, el revers de les imatges per donar veu a allò que abans s’ha mostrat als ulls. Com a contrapunt a ‘Coms i llindars’, on les paraules eren l’eco d’una vida que s’escapa, ‘Transfiguracions’ exalta l’expressió alliberada i despulla el misteri de la bellesa. En definitiva, a Dibuix de l’ombra el poeta pintor deixa brotar la forma i ens arrela la mirada.

Francesc Florit Nin (Ciutadella, 1960) és professor de llengua i literatura, poeta i pintor. És autor dels poemaris L’aigua a les mansMemorial dels ulls i Juguesca, i ha participat en antologies com Poesia a les Balears a la fi del mil·lenni. Com a pintor, ha celebrat nombroses exposicions individuals i col·lectives a Menorca, Mallorca, Madrid i Barcelona. Compromès amb la cultura de l’illa, ha col·laborat amb iniciatives culturals d’associacions com Acció Cultural, Lithica o el GOB.

En paraules del també poeta Pere Gomila, Florit Nin és una veu destacada de la poesia menorquina, amb una obra d’una gran riquesa d’imatges i un acurat rigor formal i, que, potser com a la seva pintura, encalça una bellesa plena de la sensualitat i de la llum mediterrànies, sense renunciar a l’expressió més intensa i profunda.