Apunt Menorca Presentació del llibre 'La humanització del dol' a Maó

Presentació del llibre ‘La humanització del dol’ a Maó

El pròxim 16 d’octubre, a les 20 hores, la Biblioteca Pública de Maó acollirà la presentació del llibre La humanització del dol (Editorial Octaedro, 2014), de Carme Serret i Josep Maria Asensio.

La humanització del dol és un llibre que analitza la situació d’estrès emocional que té lloc després de la pèrdua d’un ésser estimat, i se centra en les experiències dels pares que han perdut un fill. El llibre pretén reflexionar sobre el dolor i el significat de la mort, temes que sovint es defugen en la nostra societat. Com a resposta a aquesta situació d’inestabilitat emocional, els autors destaquen la importància de sentir-se acompanyat i parlen de la funció terapèutica dels anomenats ‘grups de dol’.

El llibre és una iniciativa de la Fundació Acompanya – Ca n’Eva, amb la qual col·laboren els dos autors. Aquesta entitat de Barcelona s’inspira en l’humanisme cristià, i té per objectiu l’acompanyament integral durant els processos de dol de les persones que han perdut una persona propera. La fundació té una casa d’acollida, on es fan sessions de grup i on també es poden fer estades.

Sobre els autors de ‘La humanització del dol’

Carme Serret és llicenciada en Filosofia, professora associada a la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en literatura infantil. Des de fa anys, col·labora amb la Fundació Acompanya fent tasques d’acompanyament i de formació del voluntariat. Per la seva banda, Josep Maria Asensio és doctor en Filosofia i Lletres i catedràtic de Teoria de l’Educació a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva activitat docent i investigadora pretén aproximar al món de l’educació els coneixements biopsicològics sobre l’ésser humà des d’una perpectiva sistémica. Entre les seves publicacions cal citar, Biología de la Educación. El ser educable (1997), Una educación para el diálogo (2004), Como prevenir el fracaso escolar (2006), El desarrollo del tacto pedagógico (2010), Educación y vida: un encuentro imprescindible (2013) i La humanització del dol (2014)