Apunt Menorca Ramon Gener desgrana l'òpera 'Carmen' - Apunt Menorca

Ramon Gener desgrana l’òpera ‘Carmen’

El baríton, pianista i divulgador musical Ramon Gener torna aquest mes a Menorca convidat per la Fundació Menorquina de l’Òpera. L’obra sobre la qual parlarà en aquesta ocasió, coincidint amb la programació de la LXIV Temporada d’Òpera, és Carmen, del compositor francès Georges Bizet.

Gener té una habilitat especial per fer més comprensible i, per tant, més accessible el complex món del bel canto. Aquesta habilitat va quedar demostrada en el programa ‘Òpera en texans’, que va conduir amb èxit d’audiència al Canal 33. Ara és director i presentador de ‘This is opera’, espai que s’emet els diumenges a La 2 de RTVE i que, com l’anterior, repassa la història d’aquest gènere i analitza les seves claus de forma didàctica i amena.

Carmen és l’òpera francesa més representada i popular de tots els temps. Una història d’amor, passió i mort. És, a més, el mite per excel·lència de la dona alliberada i independent. Va ser representada per primera vegada l’any 1875 a París. Bizet, que va morir tres mesos després, mai va poder gaudir de l’èxit que aquesta òpera, inicialment incompresa, va generar amb el temps.

La conferència de Ramon Gener és el preludi de l’acte central de la XLIV Temporada d’Òpera de Maó: la representació de l’òpera Carmen els dies 29 i 31 de maig al Teatre Principal de Maó.