Apunt Menorca 'Rescatadas', vetllada literària a Ciutadella - Apunt Menorca

‘Rescatadas’, una vetllada literària per reconèixer les dones oblidades

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, la cafeteria Ànima de Ciutadella acull una vetllada literària amb la qual es pretén “retre un homenatge, amb la lectura de relats breus escrits per a l’ocasió, a totes les dones, tant anònimes com conegudes, que han passat de puntetes per la història”.

Serà, doncs, un acte reivindicatiu que, sota el títol de ‘Rescatadas’, servirà per “donar veu, a través de la literatura, a algunes d’aquestes dones que no van tenir ressò”. Apunten des de l’organització que la tria d’aquestes veus “ha estat atzarosa i intuïtiva” ja que, recorden, “representar a totes les dones que han quedat soterrades, oblidades o que no han estat justament valorades seria una tasca interminable”.

La vetllada està oberta a totes les persones interessades “a assistir i participar en aquest viatge narratiu”. Un viatge que promet remoure les ànimes. Rosa Lleonart coordina l’acte amb la col·laboració de la periodista Ana Haro.

Activitats a Maó

A Maó també s’han programat activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Són aquestes:

Dijous 5 de març
A les 19.30 hores, a la sala de plens de l’Ajuntament de Maó: Xerrada-col·loqui ‘Dona treballadora: drets’, a càrrec de l’advocada Marta Borràs Maria. Activitat organitzada per UGT Menorca.

Dissabte 7 de març
De 10 a 13 hores, a la pl. del Carme: Taula per la igualtat. Dansa per la igualtat a càrrec de l’escola Ute Dahl i a les 12 hores lectura del manifest escrit per la dra. Meritxell Esquirol.
A les 19 hores, a la Sala de Cultura Sa Nostra: ‘Improdones’. Activitat organitzada per l’Ajuntament de Maó.
A les 21 hores, al restaurant La Minerva: Sopar solidari a benefici de l’associació Alba. Després, ball amb dj Chicha. Preu: 20€. Els tiquets es poden comprar a la Boutique Nosotras, al local d’Alba, a la perruqueria Toñi des Castell i a la perruqueria des Cós de Sant Lluís.

Dimecres 18 de març
A les 20 hores, a la seu del Consell a Maó: Conferència ‘La perspectiva dels drets humans com a eina d’igualtat i de lluita contra la violència sobre les dones’, a càrrec de Maria Pilar Llop Cuenca, jutgessa del Jutjat núm. 5 de Violència sobre la Dona. Activitat organitzada pel departamemt de Benestar Social i Joventut del Consell.

Divendres 27 de març:
Celebració de les III Jornades de Salut Mental i Dona. A la Sala Polivalent Albert Camus de Sant Lluís. Activitat organitzada per CIMEBAL i IbDona.