Apunt Menorca 'Rissaga. Nova onada d'artistes menorquins'

‘Rissaga. Nova onada d’artistes menorquins’

“Com transcendeix haver nascut en una illa –ésser illenc- en la praxis d’un artista? Essent aquesta una qüestió essencialment conductual, quines relacions s’estableixen entre néixer, créixer i viure aïllat amb la performativitat? Què és i què no és la performativitat o la performance?” Aquestes preguntes són el punt de partida de l’exposició ‘Rissaga. Nova onada d’artistes menorquins’, que es podrà visitar a la Sala Municipal El Roser de Ciutadella des del 18 de setembre fins al 7 de novembre.

Comissariada per Daniel Amorós, aquesta mostra pretén ser un aparador dels artistes menorquins emergents i al mateix temps servir d’introducció, des de diferents camps d’expressió, del llenguatge performatiu en l’escena artística de l’illa. Hi participen Marina Enrich (fotografia), Clara Bañón (vídeo i fotografia), Macià Florit (assaig visual), Omar Delorage (cine i poesia visual), Pau Garriga (escultura i performance), Ana Llorens (instal·lació d’imatges), Tal i Tal (dansa), Col·lectiu NIO (text i art) i el mateix Daniel Amorós (vídeo performatiu).

La inauguració de ‘Rissaga. Nova onada d’artistes menorquins’ abastarà dos dies. Les performances d’Amorós –Venus-, Marina Enrich i Tal i Tal marcaran l’inici aquest divendres, 18 de setembre, a partir de les 20 hores. El mateix dia es presentarà el projecte i el catàleg de l’exposició.

A l’endemà, a partir de les 19 hores, serà el torn de Ferran Cardona amb la performance Skyline of an island, Omar Delorage amb la projecció d’Humannature i el llargmetratge Alzina i Macià Florit amb el vídeo Nura. Després, cap a les 22 hores, s’obrirà un col·loqui que previsiblement servirà de punt de partida per respondre a les tres preguntes inicials.