Apunt Menorca Rodo Gener dóna vida a l'Odisseu de Carlos Garrido

Rodo Gener dóna vida a l’Odisseu de Carlos Garrido

El Convent de Sant Diego acull la representació de Jo, Odisseu, adaptació teatral del clàssic d’Homer L’Odissea dirigida per Carlos Garrido i Dominic Hull i produïda per la companyia Carlos Garrido Escènic. L’Ajuntament d’Alaior ha programat dues sessions per aquest divendres: una a les 10.15 hores adreçada als alumnes dels centres educatius del municipi i una altra a les 21 hores oberta al públic general.

L’actor Rodo Gener dóna vida a l’heroi grec i explica les aventures que va viure en el seu llarg camí de tornada a Ítaca. La caiguda de Troia, l’arribada a l’illa dels Lotòfags, l’estada a Circe, el descens a l’Avern i l’episodi en la cova de Polifem són alguns dels capítols. En el fons d’aquesta nova adaptació batega la lectura de L’Odissea com “una metàfora de la vida”. “ Odisseu no desitja ser immortal ni tampoc un heroi invencible, sinó només un home, un home que cerca incansablement el camí cap al seu destí”, expliquen des de la companyia.

L’espectacle compta amb la música de Mariona Forteza, que es fa càrrec d’ambientar els passatges i també interpreta la cançó ‘Oh, Odisseu ’, i la il·luminació del mateix Hull.

Carlos Garrido Escènic és una companyia especialitzada en la divulgació del patrimoni, la història i la cultura. “La conservació i la difusió del patrimoni han de partir del sentiment per ser reals i eficaces”, expliquen des de la companyia, a la vegada que reivindiquen la transcendència de la cultura com una eina “que forma el criteri, la intel·ligència i la personalitat de les societats”. Alguns dels espectacles que han dut a escena són ‘Aventura a Es Baluard’, ‘Perduts a Cabrera’ i ‘Les veus de Bellver’.