Apunt Menorca 'Sherlock Holmes y el cuadro mágico', a Maó - Apunt Menorca

‘Sherlock Holmes y el cuadro mágico’, al Teatre Principal de Maó

Després de l’èxit d’Aladín, un musical genial, Trencadís Produccions torna al Teatre Principal de Maó amb una història sorprenent que captivarà els més petits de la casa. Aquesta vegada serà el personatge creat per Arthur Conan Doyle l’encarregat de pujar l’emoció, i el misteri, a l’escenari del carrer Deià.

L’acció del nou musical creat per Trencadís Produccions i Idea 123 es desencadena arran d’un robatori, o mig robatori: el d’un quadre de la comtessa de Nata o, millor dit, el dels colors del quadre. Per saber què ha passat amb la pintura, Sherlock Holmes i el dr. Watson empraran els mètodes convencionals que tants èxits els han reportat, però no resoldran res fins que no es posin unes misterioses ulleres de color blau i vermell.

A partir d’aquell moment aconseguiran travessar el llenç blanc per endinsar-se en un món meravellós on podran caminar pel fons del mar, canviar el color de les flors o observar com un far canvia d’ubicació cada vegada que algú salta. En aquest nou món coneixeran els personatges clau per resoldre el cas: una jove eixerida que diu ser la filla del pintor del quadre i un esmunyedís professor Moriarty que sembla voler robar el tresor que s’amaga en la pintura.

Sherlock Holmes y el cuadro mágico conté tots els elements per esdevenir un espectacle familiar d’èxit. Les opinions del públic assistent a les funcions realitzades fins a dia d’avui així ho corroboren. Es pot dir, doncs, que José Tomás Cháfer, responsable de la direcció escènica, Víctor Lucas, de la direcció musical, i els actors David Palazón, Mamen Mengó i el mateix Lucas han aconseguit crear una obra a l’alçada del personatge.