Apunt Menorca Sònia Moll presenta el seu darrer poemari 'I Déu en algun lloc'

Sònia Moll presenta el seu darrer poemari ‘I Déu en algun lloc’

La poeta Sònia Moll presentarà aquest dissabte a vaDllibres el seu darrer poemari, que porta per nom I Déu en algun lloc. Aquest ha estat publicat a la prestigiosa col·lecció Jardins de Samarcanda, coordinada conjuntament per Cafè Central i Eumo Editorial.

I Déu en algun lloc són versos de comiat, d’acceptació i de recerca. De pressentir Déu en la pèrdua progressiva i lenta de la mare, afectada per alzheimer.

El llibre s’estructura en tres parts, introduïdes per quatre poemes breus i intensos. A la primera part –El cel del laberint– Moll ens parla de la malaltia de la mare i de tot el procés de pèrdua que aquesta implica; la segona part porta per nom Guants de llana sense dits i reflexiona al voltant de les diverses pèrdues i la soledat; finalment, la tercera part es titula com el llibre I Déu en algun lloc, està plena de referències a Menorca -de fet el poema que dóna nom al llibre està dedicat a Àngel Mifsud- i representa el comiat de la mare i l’acceptació de la seva mort. El llibre es tanca amb un altre poema breu.

Sònia Moll Gamboa (1974) va néixer i viu a Barcelona, però manté des de sempre vincles familiars amb l’illa de Menorca. És llicenciada en filologia catalana i ha fet de correctora, editora, professora i lingüista. Amb Non si male nunc (Viena Edicions, 2008), el seu primer llibre de poemes, va rebre el V Premi Sant Celoni de Poesia. Amb Creixen malgrat tot les tulipes va guanyar el premi de narrativa 25 d’abril de Benissa, el 2012. També és autora del blog “La vida té vida pròpia”.

A la presentació Sònia Moll estarà acompanyada per Fina Salord, coordinadora científica de l’Institut Menorquí d’Estudis.