Apunt Menorca Tertúlia literària amb Rosa Montero

Tertúlia literària amb Rosa Montero

Menorca continua acollint grans noms de la literatura gràcies a les estades culturals que organitza Talleres Islados. La propera convidada serà Rosa Montero, que aprofitarà el seu pas per l’illa per participar en una tertúlia oberta a tothom, que sota el títol El camino de la escritura tindrà lloc el pròxim 2 d’octubre a les 20h a la Biblioteca Pública de Ciutadella. L’acte comptarà amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques de Menorca.

Rosa Montero s’ha mogut sempre a cavall entre el periodisme i l’escriptura. Des de l’any 1976 treballa al diari El País, i és coneguda pels seus dots com a entrevistadora i pels seus articles d’opinió. Entre altres reconeixements, ha guanyat el Premio Nacional de Periodismo. En l’àmbit de la narrativa ha publicat més d’una dotzena de novel·les, així com relats i contes infantils. 

Entre les seves obres destaquen títols com Temblor (1990), La hija del caníbal (1997), guanyadora del premi Primavera, La loca de la casa (2003) o Historia del Rey Transparente (2005). La seva darrera novel·la, publicada enguany, és El peso del corazón, un thriller de ciència-ficció protagonitzat per la detectiva Bruna Husky, un personatge que ja havia aparegut a la novel·la Lágrimas en la lluvia (2011), i que està inspirat en la pel·lícula Blade Runner.

L’obra de Montero es caracteritza per una sensibilitat especial cap als problemes de les dones, i alguns dels seus temes predilectes són el pas del temps, la memòria i la identitat. Traduïda a més de vint llengües, ha transitat per diferents gèneres literaris, com el fantàstic, la novel·la històrica, el gènere policíac, la biografia o la novel·la realista.

La xerrada de Ciutadella serà una bona ocasió per conversar amb tot un referent del periodisme espanyol i una de les escriptores més llegides del país. I si voleu conviure amb ella durant quatre dies vora la platja de Mongofre, potser encara sou a temps d’apuntar-vos a la cita de Talleres Islados. Aquí teniu tota la informació.