Apunt Menorca Un cartell de luxe per al Cicle Llevant Ponent - Apunt Menorca

Un cartell de luxe per al Cicle Llevant Ponent

El Cicle Llevant Ponent creix any rere any i ho fa no només amb el nombre de concerts i escenaris, sinó en la qualitat de les propostes. Aquesta temporada es presenta especialment interessant amb alguns dels noms més destacats de l’escena musical independent com The New Raemon, El Petit de Cal Eril, Pau Vallvé, David Carabén, Espaldamaceta, Senior, Joana Serrat, Maria Rodés o Renaldo & Clara.

En total, més de vint grups i cantautors que multiplicaran per dos les seves actuacions: un dia a la banda de llevant, a Es Claustre, i un altre a la banda de ponent, al Jazzbah o al New-C.

Va obrir el Cicle Llevant Ponent David Carabén, veu i principal compositor de Mishima, amb actuacions a New-C i Es Claustre, on va interpretar les lletres que formen part del llibre La forma d’un sentit (Empúries, 2015). El van seguir Maria Rodés, Balago i Núria Graham. Durant la segona quinzena de juliol será el torn de Sanjosex, Priscila, Renaldo & Clara, Ferran Palau i El Petit de Cal Eril.

Sanjosex
15/07, a les 23 h. New-C · Ciutadella · Entrada gratuïta
Carlos Sanjosé lidera Sanjosex, un projecte musical amb deu anys de trajectòria i quatre discos d’estudi i un en directe. En l’únic concert que oferirà a New-C, el grup català presentarà el seu darrer treball, Festival (2015). En paraules del mateix Sanjosé, ens trobem davant d’un disc “més comunicatiu, més directe, vital i pop, més elèctric, amb més cançons alegres i fresc però sense perdre transcendència”. Quimi Portet signa la producció.

Priscila: J. Heinemann & Edurne Arizu
19/07, a les 22 h · Es Claustre · Maó · Preu: 5€
20/07, a les 23.30 h · Jazzbah · Ciutadella · Preu: 5€
Priscila és un duet indie/electro/pop format per Juliane Heinemann (Berlín) i Edurne Arizu (Pamplona) a Barcelona. La instrumentació és de veus, sinthes, samples i caixes de ritme. El repertori està format per temes originals i versions selectes de grups com The Dø, Janelle Monae, The XX o Jefferson Airplane, entre d’altres. La proposta musical de Pricila és d’una sonoritat sorprenent i fresca.

Renaldo & Clara
20/07, a les 22 h · Es Claustre · Maó · Preu: 5€
22/07, a les 23 h · New-C · Ciutadella · Entrada lliure
Les cançons de Renaldo & Clara són un secret a cau d’orella, un secret que poc a poc es va escampant, sense pressa però amb fermesa. Aquest grup lleidatà porta ja un temps deixant-nos pistes. Ja han tocat en festivals com el BAM, el Faraday o el Primavera Club, i ara encaren el repte del primer disc llarg: Fruits del teu bosc (2014). Deutors del folk britànic dels 70, de l’indie més minimalista i també del Donosti Sound, Renaldo & Clara sorprenen amb unes cançons subtils però carregades de detalls. El grup està format per Clara Viñals (veu i guitarra elèctrica), Víctor Ayuso (guitarra), Hugo Alarcón (teclat, violí, mandolina i coros), Jordi Rexach (baix i contrabaix) i Eric Herrera (bateria i trombó).

Ferran Palau
26/07, a les 22h · Es Claustre · Maó · Preu: 5€
27/07, a les 23.30 h · Jazzbah · Ciutadella · Preu: 5€
Cantant i guitarrista de la banda catalana Anímic, Ferran Palau es va estrenar en solitari el 2012 amb L’aigua del rierol, un treball de cançó tardorenca, folk somort i cançons que escurçaven la distància entre els trobadors catalans i la tradició de l’americana. Ara, després de firmar juntament amb la seva banda l’obscur i desencantat Hannibal, el d’Esparraguera continua rellegint a Damien Jurado i Cass McCombs amb Santa Ferida (2015), el seu segon treball en solitari.

El Petit de Cal Eril
27/07, a les 22 h · Es Claustre · Maó · Preu: 5€
29/07, a les 23 h · New-C · Ciutadella · Entrada lliure
El Petit de Cal Eril emprèn la seva particular odissea. Es reinventa a cada disc, defugint tot camí previsible i, amb cara de no haver trencat mai un plat, el que va trencant són motlles. Després de la nostàlgia i l’angoixa de Vol i dol, surt el sol. Ell segurament no ho admetria però se’l veu optimista i content. Se’l veu lliure. Amb tanta alegria, les cançons han aflorat una darrera l’altra… I així fins a 17, les 17 joies que formen aquest doble vinil que es diu La figura del buit, un cançoner que ja brilla entre el millor que ha donat la música de casa nostra en els últims anys.

Aquí us deixem tots els detalls del cartell d’aquest any del Cicle Llevant Ponent perquè després no digueu que no us hem avisat:

Cicle Llevant / Ponent