Apunt Menorca 'La comunió va ser ahir', de Mô Teatre - Apunt Menorca

Vint anys de Mô Teatre amb ‘La comunió va ser ahir’

El duet format per Jordi Odrí i Matilde Muñiz torna a la càrrega! La parella que tanta afinitat i complicitat ha demostrat en la creació i representació de textos teatrals es posa de nou davant del públic menorquí. Ho fa amb La comunió va ser ahir, una obra de teatre poètic que ens parla “del temps en què la memòria es fragmenta”, segons especifiquen els seus autors.

S’hi suma, com ha fet en altres ocasions, el músic, cantant de rock, amic i actor amateur, Miquel Plana. L’ocasió, certament, ho mereix. I és que Mô Teatre, la companyia teatral que van gestar als anys noranta Odrí i Muñiz, compleix vint anys!

La comunió va ser ahir planteja, a través de l’ús de diferents llenguatges escènics, un tema tractat abastament: el pas del temps. Mô Teatre, però, en fa una lectura pròpia, amb moments durs i dramàtics i també humorístics i tendres que se succeeixen damunt l’escenari com en un somni. Una lectura, això sí, plagada d’interrogants. “Què queda quan el temps s’escurça? Que ens queda quan no recordem ni el que vam dinar ahir? Quan tot sovint ens perdem?”.

Jordi Odrí desvetlla, en part, la resposta. “Què passa quan perdem la memòria immediata? Que recordem les coses realment importants, la pàtria única que és la infantesa, l’amor i el desamor”, anota. Però ho fa només en part, perquè queda en mans de l’espectador construir la seva resposta.

Vint anys de teatre
Els inicis de Mô Teatre es remunten a l’any 1994, quan van estrenar Històric Menorca show. Més tard vingueren altres obres de creació pròpia com Fins demà, Cannon trencat, Brossat -homenatge a Joan Brossa que recuperaren aquest estiu amb motiu de la retrospectiva de l’artista Francesc Calvet que va acollir el Museu de Menorca- o Fugida, i també obres d’autor com Parella oberta de Dario Fo, El cor d’un boxejador de Lutz Hübner, o Els dies feliços de Samuel Beckett.