Apunt Menorca X Volta a Menorca en BTT

X Volta a Menorca en BTT

Antoni Vallejo Ripoll – Del 9 al 12 d’octubre se celebrarà la X Volta a Menorca en BTT, una iniciativa que ja s’ha convertit en una cita imprescindible del calendari esportiu de l’illa i en una festa per als amants de la bicicleta de muntanya.

Per tal de celebrar la màgica xifra de deu edicions, enguany els organitzadors prometen una volta intensa i plena de sorpreses, i han anunciat que hi haurà una quarta etapa extra. A més, una de les etapes seguirà el traçat de la primera BTT (2005), i servirà de commemoració i homenatge als creadors de la Volta. I a causa del gran èxit de l’any passat, es tornarà a fer una etapa nocturna pel nord de Ciutadella.

Dissabte 10 i dilluns 12, es faran dues etapes de promoció, en les quals podrà participar tothom. L’etapa del dia 10 transcorrerà per Es Migjorn i tindrà tres nivells de dificultat. L’etapa del dia 12 tindrà sortida i arribada a Ciutadella, i els fillets i filletes sortiran davant els grans. Durant l’etapa es podrà visitar el jaciment arqueològic de Torretrencada.

La Volta a Menorca en BTT és un esdeveniment que vol ser un model de respecte cap a l’entorn i el paisatge de Menorca, i és per això que el nombre de participants és limitat. L’edició d’enguany promet ser tota una festa de l’esport: quatre dies d’esforç, aventura i la natura més espectacular de Menorca.