Apunt Menorca XI Fira del Llibre en Català de Menorca

XI Fira del Llibre en Català de Menorca

Antoni Vallejo Ripoll – Del 13 al 14 de novembre Ciutadella acollirà la XI Fira del Llibre en Català de Menorca, que torna carregada d’activitats. Presentacions de llibres, espectacles, tallers per a infants, concursos, rutes literàries, i la presència de les principals llibreries de l’illa, convertiran la plaça des Born en una gran festa amb el llibre com a protagonista. La fira, que ja s’ha convertit en una cita ineludible de l’agenda cultural de Menorca, té com a objectiu el foment de la lectura en català i la difusió de la producció literària i cultural en aquesta llengua.

D’entre les presentacions, destaca la del llibre L’arròs de la terra. Dos juliols a l’illa de Menorca, del periodista català Manuel Cuyàs. Es tracta d’un quadern de viatge, que explica les vivències de l’autor durant dos estius a l’illa, i pren el títol d’un plat que l’autor va menjar a Ca n’Aguedet. La presentació serà el divendres 13 a les 18.10 hores, i comptarà amb la presència de Ponç Pons i Miquel Àngel Maria.

El mateix dia a les 18. 40 hores, es presentarà el nou poemari d’Anna Maria Ticoulat, titulat Camí de Cavalls menorquí i rutes d’interior. Un llibre inspirat en les excursions de l’escriptora menorquina pel Camí de Cavalls, i que presentarà Pau Faner.

El dissabte 14 a les 18.40 hores, serà el torn de l’escriptor barceloní establert a Sant Lluís Josep Masanés, que presentarà la novel·la Camins sense retorn. El llibre, premi Josep Saperas d’Òmnium Cultural, narra les aventures de dos germans irlandesos que s’enrolen a la marina anglesa i arriben a l’illa de Menorca de la dominació britànica.

D’entre les moltes activitats programades, també destaquen la ruta literària ‘L’assalt turc vist des d’Els herois de la nit’, a càrrec d’Illetra; la presentació del llibre Menorca talaiòtica. La prehistòria de l’illa, de l’editorial Triangle Postals, a càrrec de la companyia Teatre de Xoc; el taller ‘Pre-poètica per a infants’, a càrrec de Fàtima Anglada, amb la col·laboració d’Anna Moll; i la trobada amb Ponç Pons (Menorca), Antoni Marí (Eivissa) i Juame Miró (Mallorca), que llegiran fragments de la seva obra i reflexionaran sobre el procés creatiu i la presència que hi té l’illa.

Aquí podeu consultar els horaris i el programa complet.