Apunt Menorca Ruta gastronòmica: els millors restaurants mariners de Menorca
Restaurants mariners de Menorca

Ruta gastronòmica: els millors restaurants mariners

Escrit per Apunt Menorca

Menorca es defineix per la seva mar, que li dóna caràcter, que forja la seva identitat. I s’expressa a través de les seves tradicions i manifestacions culturals, sent la cuina una de les principals vies de transmissió. En aquesta ocasió fem una ruta pels millors restaurants mariners de Menorca.

L’illa blava guarda grans tresors i els seus habitants tenen molta cura de no fer-los malbé. Cap-rojos, déntols, pagres, anfossos, gambes vermelles, rajades, llagostes… Els millors productes per als millors plats.

Els millors restaurants mariners de Menorca

Us proposem un recorregut per alguns dels millors restaurants mariners de Menorca (els llistem per ordre alfabètic). Ens acompanyes?

Restaurant Trébol

Moll de Cales Fonts, 43 · Es Castell · +34 971 367 097
El restaurant Trébol s’ha convertit en cita obligada per als amants de la cuina marinera. En la seva acollidora terrassa podrás gaudir del millor peix i marisc capturat a l’illa. Recomanem la parrillada de peix, les ortigues de mar, les gambes de Menorca, la caldereta de llagosta o la paella de marisc.


APUNTWEB15_cafebalear2Cafè Balear

Pla de Sant Joan, 15 · Port de Ciutadella · +34 971 380 005
A més de restauradors, en el Cafè Balear són pescadors amb barca propia, la Rosa Santa, el que assegura la qualitat del producte i el respecte a l’hora de cuinar-lo. Ha estat així des dels seus inicis, als anys 70, quan era una modesta taberna portuària. Dues generacions després i en unes instal·lacions totalment renovades, l’essència es mantè intacta, una regularitat que l’ha encimbellat com un dels millors restaurants de Menorca.


menorca_CAFEDELNORDCafè del Nord

Platges de Fornells, local 5 · Fornells · +34 971 376 697
Els punts forts del Cafè del Nord són molts. El primer, sens dubte, és la seva cuina, eminentment marinera i amb marcats tocs tradicionals. Serien un bon exemple la caldera de llagosta –molt recomanable-, els arrossos i els peixos. El segon, el seu servei, atent i al mateix temps proper i informal. I el tercer, tot i que no menys important, les vistes que des de la seva terrassa hi ha sobre Cala Tirant. El menú degustació és un valor segur.


 

SA LLAGOSTA

Gabriel Gelabert, 12 · Fornells · +34 971 376 566
David de Coca és un inconformista. I això a la cuina es pot considerar un do. Explora, aprèn, coneix, aplica. Al restaurant Sa Llagosta bolca el seu enginy i crea el seu propi segell, a cavall entre la tradició local, la innovació i altres cultures culinàries, i sempre amb un principi irrenunciable: la qualitat del producte. Al restaurant Ses Salines (Es Pujolet, s/n · Ses Salines, Fornells · +34 971 376 745), especialitzat en arrossos, el xef menorquí manté aquesta mateixa exigència.


S'AmaradorRestaurant S’Amarador

Pere Capllonch, 42 · Ciutadella · 971 383 524 / 619 421 518
Quatre anys han estat suficients per situar-se entre els millors restaurants de cuina marinera de Menorca. Arrossos, calderetes de marisc i llagosta, peixos frescs… Tot en la carta de s’Amarador és apetible. El seu secret és haver sabut preservar, i adaptar als nous temps, l’essència de l’antiga fonda de pescadors que dècades enrere ocupava aquest edifici portuari. Des de la seva privilegiada terrassa es pot disfrutar de les millors postes de sol.


Can Bernat des GrauCan Bernat des Grau

Carretera Maó-Fornells, km 3 · Maó · +34 650 974 685
Can Bernat des Grau
és una institució de la cuina menorquina. La seva carta, escrita a mà, varia segons les captures del dia. Cap-roig, pagre, dèntol, espet, gambes i altres menges de la mar, cuinats amb l’afecte de qui coneix les seves qualitats, comparteixen taula amb plats cuinats segons la tradició culinària local. Recomanem deixar lloc per a les postres. Sens dubte, un imprescindible de les rutes gastronòmiques per Menorca. I, a més, obre tot l’any.


El TxokoEl Txoko

Gregal, 11 (Cala Binissafúller) · Sant Lluís · +34 971 157 395 / +34 666 957 414
El Txoko és un dels millors llocs de Menorca per menjar tapes a base de peix i marisc fresc. Boquerons fregits, calamars a l’andalusa, pop a la gallega, sardines a la planxa, amanides variades… Cuina sense floritures, a plat descobert, per donar protagonisme a la mar, el seu principal calador. La terrassa és un altre dels seus punts forts, com també els seus més de deu anys d’experiència al capdavant del Club Nàutic de Binissafúller.


BARRACUDA

Dàtils, 2 (Cala Torret) · Sant Lluís · +34 871 904 882
L’equip de Barracuda sap que un bon producte, en el seu cas el peix i el marisc, és el millor argument per guanyar comensals agraïts. I en prenen bona nota. Es veu en la seva carta, que varía en funció del que porten les barques al port. El plats de carn mantenen el nivell d’excel·lència. Cuina 100% honesta.

Per estar al corrent de tot el que pots fer a Menorca, subscriu-te al butlletí informatiu de l’Apunt. Totes les setmanes rebràs un recull amb els millors plans i activitats per aprofitar al màxim el temps lliure!