Apunt Menorca Restaurants rurals: l'essència de Menorca - Apunt Menorca

Ruta gastronòmica: els millors restaurants rurals de Menorca (I)

Escrit per Apunt Menorca

La tranquil·litat que es respira al camp fa dels restaurants rurals un dels recursos més cercats de les nits d’estiu. Us proposem una selecció amb els millors de Menorca.

En els darrers anys, hem assistit a una interessant evolució de l’oferta gastronòmica a Menorca. Els establiments dedicats a la restauració han experimentat un creixement en quantitat però, sobretot, en qualitat.

Entre les propostes més estimulants ens trobem les que han emergit i madurat a l’interior de l’illa, al camp, envoltades de natura i de tranquil·litat. Parlem dels restaurants rurals.

Ubicats entre vinyes, en nuclis rurals o enmig del no res; en hotels, agroturismes, cases senyorials o llocs; amb fórmules culinàries tradicionals o més innovadores… Sens dubte, la progressió d’aquesta tipologia d’establiments ha enriquit de forma considerable la proposta gastronòmica menorquina.

Els millors restaurants rurals d’hotels i agroturismes

En aquesta selecció ens centrarem en els restaurants d’hotels rurals i agroturismes. Us proposem una ruta pels que, al nostre parer, són els millors d’aquesta categoria. Preneu nota i, si us convencem, no oblideu reservar taula.

St Joan de Binissaida · Restaurants rurals / Apunt MenorcaAGROTURISME SANT JOAN DE BINISSAIDA
Es Castell · Camí de Binissaida, 108 · +34 971 355 598 · www.binissaida.com
Un any més la direcció gastronòmica del restaurant de Sant Joan de Binissaida recau en l’equip de Ses Forquilles. La base de la cuina d’aquest agroturisme són els productes frescos i autòctons, com les verdures del seu hort ecològic, amb els quals elaboren una cuina de mercat caracteritzada per l’actualització de clàssics menorquins i mediterranis. Els seus plats mariden a la perfecció amb la pau que es respira al camp.


Alcaufar Vell · Restaurants rurals / Apunt MenorcaHOTEL RURAL ALCAUFAR VELL
Ctra. Alcaufar, km 8 · SANT LLUÍS · +34 971 151 874 · www.alcaufarvell.com
Ubicat en una casa del segle XVIII en plena naturalesa, Alcaufar Vell conserva la calidesa dels llocs viscuts. El restaurant, en el màgic Jardí dels Ullastres, ens rep amb una acurada cuina mediterrània d’autor, de plats frescos i equilibrats, originals tastets menorquins i un menú gastronòmic que permet fer un recorregut per la seva cuina. És també un lloc excel·lent per gaudir d’un esmorzar menorquí o prendre un aperitiu o còctel quan cau el sol.


Biniarroca · Restaurants rurals / Apunt Menorca

HOTEL RURAL BINIARROCA
Sant Lluís · Camí Vell, 57 · +34 971 150 059 · www.biniarroca.com
Amb més de 20 anys d’experiència, el restaurant de l’Hotel Rural Biniarroca continua evolucionant per donar el millor servei de dia i de nit. De dia amb una carta d’estil bistró, fresca i senzilla, en la qual guanyen pes les opcions vegetarianes. De nit, amb propostes que asseguren la seva projecció com a restaurant gastronòmic i en les quals assumeix un paper protagonista el producte, de mercat i del seu hort biològic. Dues cartes amb un denominador comú: el bon gust i l’amor per la cuina.


Morvedra · Restaurants rurals / Apunt MenorcaHOTEL RURAL MORVEDRA NOU
Ciutadella · Camí de Macarella, km 7 · +34 971 359 512 · www.morvedranou.es
Saps que la felicitat també es menja? A l’Hotel Rural Morevedra Nou viuràs un moment de plenitud gràcies a la cuina de la xef Romina Castro i a la quietud que s’hi respira. Reserva la teva taula i gaudeix de deliciosos plats elaborats amb producte fresc de Menorca com el rap amb olives i tomàtics o la porcella de Menorca amb poma.


Binigaus Vell · Restaurants rurals / Apunt MenorcaHOTEL RURAL BINIGAUS VELL
Es Migjorn Gran · Camí de Binigaus Nou, km 0,9 · +34 971 054 050 · www.binigausvell.com
Al restaurant de l’Hotel Rural Binigaus Vell saben com tractar els productes que donen la terra i la mar per oferir als seus comensals una experiència gastronòmica memorable. Plats com l’oliaigua especial amb caviar de meló i gambes i el caneló de confit d’ànec amb salsa de taronja en són un excel·lent exemple. Molt recomanable.


Fontanille Menorca · Restaurants rurals / Apunt MenorcaFONTENILLE MENORCA
Alaior · Ctra. de Llucalari, s/n · +34 660 483 350 · www.fontenillemenorca.com
Un hotel, dues experiències. L’hotel Fontenille Menorca, del grup Relais & Chateaux, està format per dues finques històriques: Santa Ponsa i Torre Vella. El restaurant gastronòmic Nura, dirigit pel xef Albert Riera, format a França i distingit per la seva experiència a l’alta cuina, ens deleita amb una proposta contemporània d’arrel local i sabors viatgers, viva, amb un gran component vegetal -el 80% prové del seu hort orgànic- i tocs acidulats. Gran selecció de vins locals i nacionals, a més dels cèlebres de Domaine de Fontenille.


Torralbenc · Restaurants rurals / Apunt MenorcaTORRALBENC
Alaior · Ctra. Maó – Cala en Porter, km 10,9 · T. 971 377 211 · www.torralbenc.com
Amb l’assessorament del xef amb Estrella Michelin Gorka Txapartegi i el lideratge del xef Luis Loza, la cuina del restaurant de Torralbenc és el resultat d’un diàleg estimulant entre les tècniques d’elaboració senzilla i honesta de la cuina basca i el respecte per les arrels de la gastronomia menorquina, els seus sabors, la seva puresa i les seves aromes. El resultat és una reinterpretació de la gastronomia local.


Fontanille Menorca · Restaurants rurals / Apunt MenorcaMENORCA EXPERIMENTAL
Alaior · Camí de Llucalari, s/n · T. +34 627 369 431 · www.menorcaexperimental.com
Com a totes les propietats del Grupo Experimental, el menjar destaca per l’ús d’abundants productes frescos i de temporada de la zona. En el cas de Menorca Experimental, bona part d’aquests aliments són conreats en l’hort de la mateixa finca. Els plats que elaboren són marcadament mediterranis i de sabor i estil contemporani. Disposen d’una selecta carta de vins i una innovadora proposta de còctels elaborats amb ingredients naturals.


Sant Ignasi · Restaurants rurals / Apunt MenorcaHOTEL RURAL I RESTAURANT SANT IGNASI
Ciutadella · Ronda Nord, s/n · +34 971 385 575 · www.santignasi.com
La cuina de Sant Ignasi, inspirada en la gastronomia menorquina, casa a la perfecció amb l’entorn idíl·lic sobre el que s’assenta aquest hotel rural. Amb els productes frescos i típics de l’illa com a base, dissenyen deliciosos aperitius i entrants com els cruixents de sobrassada amb mel o el timbal d’ous trencats amb gambes amb salsa d’all, així com peixos i carns, entre els quals sobresurten el gall de Sant Pere o la broqueta Sant Ignasi.


Hort Sant Patrici · Restaurants rurals / Apunt MenorcaSANT PATRICI
Ferreries · Camí de Sant Patrici, s/n · +34 971 374 512 · www.santpatrici.com
Acollidor i modern boutique hotel amb celler, formatgeria i restaurant gastronòmic obert al públic especialitzat en cuina menorquina i mediterrània. Ofereixen menús de temporada elaborats amb producte fresc de la terra i la mar de Menorca “per seguir el ritme propi de la naturalesa”. “Volem que sigui una experiència culinària per descobrir l’autenticitat de l’illa”, expliquen.

Per estar al corrent de tot el que pots fer a Menorca, segueix-nos a IG i a Facebooksubscriu-te al butlletí informatiu de l’Apunt. Totes les setmanes rebràs un recull amb els millors plans i activitats per aprofitar al màxim el temps lliure!