Apunt Menorca Ja és aquí el tercer número de la revista «Oliaigua» | Apunt Menorca
Revista Oliaigua

Ja és aquí el tercer número d’Oliaigua

Escrit per Anna Gornès

El tercer número de la revista digital Oliaigua, orientada al coneixement i interès sobre la gastronomia local, ja és una realitat!

La revista digital Oliaigua ja té tercer número publicat. Per accedir-hi només cal descarregar-se l’aplicació webs www.madeinmenorca.org i www.cime.es o directament en aquest enllaç.

Orientada al coneixement i interès sobre la gastronomia local, la revista Oliaigua arriba al seu tercer número fent una visita a la Marcona, finca pionera en la recuperació del blat de xeixa, i al Teatre Principal de Maó. Inclou, com no, nous i interessants continguts sobre els productes de la terra i de la mar.

Sobre la revista digital

La publicació «Oliaigua», promoguda pel Consell Insular de Menorca, va sortir a principis d’any amb la voluntat de divulgar un patrimoni gastronòmic riquíssim, que cada dia que passa desperta més curiositat entre locals i visitants, i ser una eina de promoció del producte local de Menorca, millorant-ne la seva visibilitat i posicionament.

En definitiva, es tracta d’una publicació divulgativa digital que pretén apropar la nostra cultura, identitat i productes alimentaris a través del fil conductor de la gastronomia, convertint-se així aen una plataforma de promoció de Menorca com a Regió Europea de Gastronomia.

Com a curiositat, la revista —que ha de consultar-se mitjançant una aplicació per a dispositius mòbils o tablet— té un format interactiu. Aquest model de publicació permet que els usuaris accedeixin, no només a articles informatius o de divulgació, sinó que ofereix vídeos, podcasts o jocs.

No es tracta, doncs, d’una lectura passiva, sinó que els lectors són part implicada en els continguts. Actualment, la revista ja compta amb unes 1.000 descàrregues per edició, provinents de territoris com Catalunya, Madrid, Dubai, França o Austràlia.

El tercer número d’Oliaigua

A través del nou número de la revista Oliaigua podràs visitar la Marcona, finca pionera en la recuperació del blat de xeixa, així com també el Teatre Principal de Maó de la mà de la soprano Maria Camps i el periodista Edu Cendán.

Els vins locals tornen a tenir protagonisme amb contingut sobre maridatge, gràcies a la col·laboradora habitual Sara Sanchis. La camamil·la, un bé tan discret com preuat, és la mussa triada per a un dels reportatges. Per altra banda, un dels apartats més interactius, el joc de trivial, ens farà descorbrir curiositats sobre la gamba vermella i la pesca menorquina.

Com a novetat, s’ha organitzat un nou concurs a través de les xarxes socials. Per participar-hi s’ha de penjar una fotografia del teu plat d’oliaigua a Instagram i etiquetar als comptes @revistaoliaigua i @madeinmenorca_. El guanyador del concurs obtindrà un premi d’un lot de productes locals.

Si voleu saber quins altres plans hi ha per als propers dies, entre a l‘Agenda de l’Apunt i feu la vostra tria. Ara bé, si el que realment voleu és estar al dia de tot el que passa i que no us ho contin, us recomanem que us doneu d’alta al butlletí informatiu de l’Apunt. D’aquesta manera, rebreu setmanalment un recull amb la programació cultural i d’oci més destacada.