Apunt Menorca Ruta gastronòmica: les millors botigues gourmet | Apunt Menorca
Botigues gourmet de Menorca

Ruta gastronòmica: les botigues gourmet de Menorca

Escrit per Apunt Menorca

Ens hem proposat fer una ruta gastronòmica per descobrir les millors botigues gourmet de Menorca, aquells petits temples dedicats a satisfer els paladars més exigents.

Menjar bé és un dels més grans plaers humans. Delectar-nos amb cada mos, gaudir de cada cullerada, paladejar cada glop de vi, viure l’acte gastronòmic com una experiència sensitiva, única…

És cert, no sempre és possible, però no ho és menys que, com a plaer que és, ens l’hauríem de receptar amb certa periodicitat. Us recomanem que visiteu alguns dels santuaris gourmets de Menorca i us comporteu com el que realment sou: uns gourmands de cap a peus!

EL PALADAR
Ciutadella: De la Creu, 1 · +34 971 482 754 / Maó, 10 +34 971 382 088
Maó: Ciutadella, 97 · +34 971 369 248
Es Mercadal: Nou, 5 · +34 971 375 458
El pernil és, sens dubte, el producte estrella de El Paladar. Sortosament, però, no és l’únic reclam d’aquesta xarcuteria selecta que té botigues obertes a Ciutadella, Maó i es Mercadal. Embotits ibèrics, formatges procedents de diferents regions, conserves i salaons de primera qualitat, olis, vins i infinitat de productes gourmet que faran delir el més golafre. Deixar-se endur pels sentits és gairebé inevitable.

El Paladar · © David Arquimbau

SIBARITAS DELICATESSEN
Camí des Castell, 271 · Maó · +34 971 357 629
Els pernils de Joselito són famosos arreu del món i és l’aposta segura d’Antonio López. La seva botiga és un temple erigit en honor a Dionís, divinitat grega de les celebracions i l’èxtasi. Us costarà triar entre una gran selecció de productes gourmet, alguns molt exclusius, però de segur que no sortireu d’aquí amb les mans buides. A més, compta amb una bodega climatitzada amb més de 200 referències vinícoles.

CA N’AURÈLIA
Mercat del Claustre del Carme, 11 · Maó · +34 971 363 138
Anar a mercat i deixar-se endur per olors i colors és un dels grans plaers del gourmand. Si a això s’hi suma la possibilitat d’endinsar-se en el imperible món del colmado, l’experiència creix en intensitat. Sense fer renou, amb la tradició per bandera, Ca n’Aurèlia s’ha convertit en aturada obligatòria per als paladars més exigents. Xarcuteria selecta, formatges i fumats de primera i conserves de tota mena són els seus avals.

Ca n’Aurèlia · © David Arquimbau

CA NA RIERA
Ciutadella · Hospital de Santa Magdalena, 7 · +34 971 381 905
És impossible passar per davant de Ca na Riera i que els ulls, com si tinguessin vida pròpia, no es quedin clavats en les fruites i verdures que llueixen sempre, dia sí i dia també, a la porta. És el primer ganxo. I no enganya. Un cop dins entra en joc també l’olfacte. Un assenyat assortit de productes de qualitat ens fa fantasiejar amb plats exquisits, més senzills o més complexes, però de factura impecable. La tradició al servei del paladar.

CA NA FAYAS
Ciutadella · Av. Jaume Conqueridor, 47 · +34 971 381 686
Gairebé tots els productes agroalimentaris de Menorca es poden trobar a Ca na Fayas. Aquesta tradicional botiga conté, probablement, la major selecció de formatges amb denominació d’origen Mahón-Menorca de l’illa. Però no solament això, sinó que també és reconeguda per l’acurada selecció d’embotits menorquins de què disposa, a més de per la varietat de pastes, melmelades i mels, entre altres petits tresors.

CATCHOT GOURMET
Maó · S’Olivar, 4  (POIMA) · +34 971 363 052
Sí, Comercial Catchot és una empresa de distribució alimentària, però també compta amb punts de venda directa. Allà hi podreu elegir entre una gran oferta de productes exclusius, d’aquells que costa trobar al circuit normal: des de congelats, com ara setes variades i fruits silvestres, fins a pastes i menjars preparats d’alta qualitat, sense oblidar tots aquells condiments que ajuden a arrodonir els plats més selectes.

Per estar al corrent de tot el que pots fer a Menorca, subscriu-te al butlletí informatiu de l’Apunt. Totes les setmanes rebràs un recull amb els millors plans i activitats per aprofitar al màxim el temps lliure!