Apunt Menorca Ruta gastronòmica: de vins per Menorca | Apunt Menorca
De vins per Menorca

Ruta gastronòmica: de vins per Menorca

Escrit per M.J. Ferri Vizcaíno

Ens hem proposat fer una selecció dels millors llocs de Menorca per beure bons vins en un bon ambient. No hi són tots, però els que hi són mereixen una visita. Ens acompanyes?

Un espai agradable, bona companyia i bona conversa, tapes i platets suculents, degustació de productes artesans i, sobretot, una variada i encertada selecció de vins. Amb aquestes premisses comencem la nostra ruta gastronòmica que, en aquesta ocasió, ens durà a descobrir alguns dels millors locals de Menorca per beure un bon vi.

La ruta dels vins comença a Maó

La primera aturada la fem a la plaça de la Constitució de Maó, on es troba Sa Bodega (Pl. Constitució, 6 · 971 353 910), un petit i característic local que conserva l’essència de les bodegues de sempre: vins, vermuts i caves de gran qualitat per acompanyar taules de formatges i ibèrics, llaunes variades i altres plats com las papas arrugàs.

Continuem el nostre recorregut per Maó i arribem al Bar à Vins (Pl. conquesta, 5 i 7 · 971 351 780). El nom i el reclam, ‘Descorcha tus sentidos’, ens donen una idea molt clara del que ens trobarem un cop entrem. Et voilà! Obrim la porta i una exposició de bòtils de vi interpretats per diversos artistes ens confirmen que estem en un dels temples del vi de Menorca. A la carta descobrim una interessant selecció de vins ecològics i biodinàmics que casen a la perfecció amb els platets que elaboren.

De Vins per Menorca - Sa Vinya des Port
Sa Vinya des Port · Maó

Ben a prop ens trobem Sa Botiga (Pl. del Carme, 6 · 971 143 795) saben que la bona teca s’ha d’acompanyar de bon beure. Per això han creat una ensemble perfecta entre les creacions culinàries d’en Doro Biurrún i una carta de vins, caves i champagnes tan extensa com selecta.

Des de la part alta de la ciutat enfilem cap al port per acabar a Sa Vinya des Port (Moll de Llevant, 258 · 629 324 590) un dels locals que més moviment concentren a l’estiu, i també a l’hivern. Per servei, per fórmules i, com no, per vins. A Sa Vinya tenen prop d’un centenar de referències per fer-nos viatjar per tota la geografia nacional i més enllà.

Una aturada als cellers de Menorca

La ruta vinícola ens duu fins a dos dels principals cellers de Menorca: Bodegas Binifadet i Hort de Sant Patrici. A Bodegas Binifadet (Ctra. Sant Lluís – Es Castell, km 0,5 · 971 150 715 · Obert a partir del 7 d’abril) podrem visitar les instal·lacions, conèixer el procés d’elaboració dels seus vins (elaboren fins a 12 varietats diferents sota les marques Binifadet i Merluzo) i degustar-los a dos espais marcadament mediterranis: el casual Wine Bar, on els podrem acompanyar de deliciosos tastets, i la màgica terrassa, a pocs metres de les vinyes, on podrem descobrir els plats que fan de la cuina de Binifadet una de les més reclamades en els mesos càlids.

Hort de Sant Patrici (Camí de Sant Patrici, s/n · 971 373 702) és també un lloc idíl·lic on, a més de comprar i tastar els formatges i vins de la terra que ells mateixos elaboren, podràs allotjar-te i experimentar la tranquil·litat de Menorca. I no ho dubtis: anima’t a entaular-te al seu restaurant i gaudeix d’unes propostes gastronòmiques que neixen de la tradició menorquina. També Sant Patrici ofereix visites guiades a les seves instal·lacions.

ulisses_vins
Ulisses · Ciutadella

La ruta dels vins ens duu a Ciutadella

Deixem Ferreries per enfilar cap a Ciutadella, on ens esperen tres propostes ben interessants. Comencem per l’Ulisses (Pl. de la Llibertat, 22 · 652 033 656), un dels clàssics de Menorca on, a més de les referències de la carta, podrem degustar els vins que comprem a la botiga Ulisses Vinateria. El millor de tot és que podrem acompanyar el beure de bons platets, molts d’ells elaborats amb el peix i el marisc que capturen amb la seva pròpia barca.

I a prop de la plaça des Born, en la planta baixa del Palau Salort (s.XIX), va obrir l’any passat Moriarty (Major des Born, s/n · 627 479 875), un espai que atreu tots aquells cercadors de bon ambient, bona conversa, bones tapes i bon beure.

Per estar al corrent de tot el que pots fer a Menorca, subscriu-te al butlletí informatiu de l’Apunt. Totes les setmanes rebràs un recull amb els millors plans i activitats per aprofitar al màxim el temps lliure!