Apunt Menorca Agroxerxa, aliments d'aquí | Apunt Menorca
Agroxerxa

Agroxerxa, aliments d’aquí

Escrit per Apunt Menorca

Agroxerxa és una iniciativa que treballa per fomentar el consum de productes alimentaris de Menorca i visibilitzar les persones productores tant de mar com de terra i els establiments que ofereixen producte local. Ofereix un catàleg en línia i un mapa interactiu del producte de Menorca, amb informació dels llocs i mètodes de producció, distintius de qualitat, pràctiques sostenibles, receptes, un calendari de productes de temporada, varietats autòctones i informació sobre cada producte.

És una eina de difusió per a donar suport a la transició cap a una dieta saludable i sostenible per avançar cap a un consum més responsable i coherent amb la declaració de Menorca com a reserva de biosfera i amb els principis de la sobirania alimentària.

Si ets una persona o empresa productora d’aliments (que fa venda directa o bé a través de comerços locals i/o restaurants) o si tens un punt de venda directa o en línia, botiga, parada de mercat, supermercat, cooperativa, un restaurant, allotjament, bar o cafeteria que ofereix productes locals i vols formar part d’Agroxerxa, contacta’ls escrivint a agroxerxa@gmail.com. Formar part del catàleg és gratuït i permet donar visibilitat i promoció als diferents actors de la cadena alimentària que aposten pel producte local de Menorca. Si vols més informació, descarrega’t el fulletó informatiu d’Agroxerxa.

Agroxerxa és una iniciativa de l’Observatori Socioambiental de Menorca que compta amb el suport de l’associació Made in Menorca del Consell Insular de Menorca, LEADER Menorca, el Grup d’acció local de pesca, el FEMP i FOGAIBA.

Agroxerxa es una iniciativa que trabaja para fomentar el consumo de productos alimentarios de Menorca y visibilizar a las personas productoras tanto de mar como de tierra y los establecimientos que ofrecen producto local. Ofrece un catálogo en línea y un mapa interactivo del producto de Menorca, con información de lugares y métodos de producción, distintivos de calidad, prácticas sostenibles, recetas, un calendario de productos de temporada, variedades autóctonas e información sobre cada producto.

Es una herramienta de difusión para apoyar a la transición hacia una dieta saludable y sostenible para avanzar hacia un consumo más responsable y coherente con la declaración de Menorca como reserva de biosfera y con los principios de la soberanía alimentaria.

Si eres una persona o empresa productora de alimentos (con venta directa o a través de comercios locales y/o restaurantes) o tienes un punto de venta directa o en línea tienda, puesto del mercado, supermercado, cooperativa, un restaurante, alojamiento, bar o cafetería que ofrece productos locales, y quieres formar parte de Agroxerxa, escribe un correo a agroxerxa@gmail.com. Formar parte del catálego es gratuito y permite dar visibilidad y promoción a los diferents actores de la cadena alimentaria que apuestan por el producto local de Menorca. Si quieres más información, descárgate el folleto informativo de Agroxerxa.

Agroxerxa es una iniciativa del Observatorio Socioambiental de Menorca que cuenta con el apoyo de la asociación Made in Menorca del Consell Insular de Menorca, LEADER Menorca, el Grupo de acción local de pesca, el FEMP y FOGAIBA.