Apunt Menorca Productors i botigues d'alimentació amb servei a domicili | Apunt Menorca
Creixen els productors de Menorca que fan repartiment a domicili

Covid-19: Botigues d’alimentació amb servei a domicili

Escrit per Apunt Menorca

Incorporar productes agroalimentaris de Menorca a la nostra dieta és, ara mateix, més fàcil que fa unes setmanes. Productors i punts de venda han adaptat el seu servei a les noves formes de consum i han incorporat el repartiment a domicili a les seves tasques. Agroxerxa els ha recopilat tots en un llistat.

L’aïllament al qual ens obliga l’epidèmia que estem patint ha modificat sobre manera els hàbits i les formes de consum, sent una de les conseqüències més clares l’impuls de les vendes online. Molts productors i botiguers han sabut llegir aquest canvi en les relacions comercials i han adaptat el seu servei a la nova realitat.

Llistat actualitzat de productors que fan repartiment a domicili

En aquest context, la plataforma Agroxerxa ha elaborat un llistat dels productors i establiments de venda de productes locals que fan repartiment a domicili, ja sigui de manera habitual o com a mesura especial durant el període de confinament. Les comandes es poden fer, segons cada cas, per ecommerce, telèfon, whatsapp o correu.

Es tracta d’un document viu que actualitzaran periòdicament per incorporar novetats, tant pel que fa als comercialitzadors, als serveis o als productes.

Des d’Agroxerxa remarquen “la importància de prioritzar els productes de l’illa per donar suport a la producció local d’aliments, per enfortir la nostra economia, millorar la nostra salut i construir una societat més resilient”.

Què és Agroxerxa?

Agroxerxa és una plataforma online impulsada per l’Observatori Socioambiental de Menorca amb finançament europeu i de l’Institut Menorquí d’Estudis per fomentar el coneixement dels productes agroalimentaris del sector primari de Menorca i promoure’n el consum, oferint informació dels productors, els punts de venda i els restaurants que fan servir aquests aliments.

“Agroxerxa té l’esperit de servir d’espai de trobada virtual entre productors i consumidors, restauradors, transformadors i comercials, i ser una eina de difusió, promoció i informació sobre el producte local de Menorca” amb l’objectiu darrer de “poder avançar cap a un consum més responsable i coherent amb la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera”, expliquen a la mateixa web.