Apunt Menorca Llibreries de Menorca - Apunt Menorca
Llibreries de Menorca

Fem un tomb per les llibreries de Menorca. Ens acompanyes?

Escrit per Antoni Vallejo Ripoll

Menorca és molt més que sol i platja, també és una illa de llibres. Us presentem les llibreries que converteixen Menorca en un paradís també per als lletraferits.

VADLLIBRES
VaDllibres va néixer l’any 2013, quan el Joan i la Marta, ell filòleg mallorquí i ella periodista catalana, van convertir la seva passió per la literatura en una llibreria al cor de Ciutadella. Una acurada selecció de llibres i una agenda ben farcida d’activitats, han fet que en poc temps la llibreria s’hagi convertit en un punt de trobada per als lectors menorquins. Prioritzen els llibres que els agraden per sobre dels criteris estrictament comercials, i per això s’hi poden trobar llibres d’editorials petites o menys conegudes, tot i que no hi falten els clàssics i les darreres novetats. L’agenda d’activitats inclou des de presentacions de llibres i clubs de lectura fins a cursos de català per a nouvinguts i activitats per als més petits. Una llibreria d’autor i un espai de llibres i llengua que cap amant dels llibres no s’ha de perdre.
Carnisseria, 24 · Ciutadella · +34 971 482 631

VaDllibres a Ciutadella

LA TORRE DE PAPEL
Ja fa més de vint anys que la Mae de la Concha va obrir a Ciutadella La Torre de Papel, una llibreria acollidora, tota de fusta, que vol ser un homenatge a l’antic París dels cafès i les tertúlies literàries. A la llibreria de la Mae podem trobar les darreres novetats editorials, així com llibres i pel·lícules de segona mà. També s’hi fan nombroses activitats, que van des de les presentacions de llibres fins a tot tipus de tallers i classes d’idiomes. Un racó de Ciutadella agradable i dedicat a la literatura, que convida a entrar-hi i deixar passar el temps.
Camí de Maó, 46 · Ciutadella

LLIBRERIA PAU
La llibreria Pau va néixer fa més de vint anys a Ciutadella, amb l’objectiu d’apropar el plaer de la lectura als menorquins. Un negoci familiar que va començar centrat en la distribució, sobretot de llibres infantils, per tal de fomentar els hàbits lectors entre els fillets i les filetes. És una llibreria d’estanteries molt carregades, on podem trobar les darreres novetats editorials, llibres d’autors menorquins i un bon assortit de clàssics i llibres de lectura obligatòria als instituts.
9 de juliol, 23 · Ciutadella · +34 971 383 766

ESPAI 14
Inaugurada el 2014 al centre de Maó, Espai 14 és una de les llibreries més joves de Menorca. Neix amb vocació de llibreria generalista i estan atents a les darreres novetats editorials, però alhora tenen una selecció de llibres d’autors del seu gust curosament triats. I com que creuen que tots els llibres es mereixen una segona oportunitat, també tenen llibres de segona mà. La llibreria vol ser un espai cultural i ha començat amb molta empenta, organitzant exposicions, presentacions de llibres, recitals de poesia i projeccions de cinema negre espanyol. Un espai cultural interessant que s’ha de seguir de prop!
Cós de Gràcia, 14 · Maó · +34 971 363 407

LLIBRERIA CATALANA
La Llibreria Catalana va obrir portes a Maó l’any 1976, amb l’objectiu d’ajudar totes les persones que volguessin aprendre català. Com ells mateixos diuen, per raons demogràfiques a Menorca no hi pot haver cap llibreria especialitzada, i és per això que venen tot tipus de llibres: novel·la, assaig, poesia, autoajuda, història, etc., amb especial atenció als llibres sobre Menorca. També serveixen llibres als estudiants de la UNED i ofereixen un servei especial de cerca de llibres difícils de trobar o editats fa temps.
Camí des Castell, 222 · Maó · +34 971 365 584

LLIBRERIA SA CATÒLICA
La Llibreria Sa Cataòlica és una de les llibreries més antigues de Menorca. Va ser fundada l’any 1943 amb el nom de Llibreria Catòlica i es troba en una situació privilegiada, en ple centre de Maó. L’any 1991 Fernando Rubió la va comprar després d’un incendi, i a la seva mort va passar a formar part de la Fundació Rubió Tudurí. Recentment, ha canviat de mans. Està especialitzada en llibres sobre Menorca i d’autors menorquins, tot i que també tenen llibres infantils, de viatges, novel·la, assaig, etc.
Costa de sa Plaça, 14 · Maó · +34 971 363 543

SA LLIBRERIA
Fa catorze anys que en Pere i la seva dona Marta estan al capdavant de Sa Llibreria, la llibreria de referència a Ferreries, que els pares d’en Pere van obrir el 1960. Hi podem trobar llibres de tots els gèneres literaris, i adreçats tant al públic adult com a l’infantil i el juvenil. Procuren tenir totes les publicacions aparegudes a l’illa i també tenen cd’s de grups de música de Menorca.
Av. Verge del Toro, 8 · Ferreries